Vasile Balint, zis Sile Camataru, ramane in arest preventiv, dupa ce judecatorii de la Tribunalul Bucuresti i-au respins vineri contestatia, intr-un dosar in care este acuzat de proxenetism, informeaza Agerpres.

Aceeasi decizie a fost luata si in cazul altor doua persoane arestate alaturi de Sile Camataru, respectiv Ion Teodor, zis "Teo" si Julya Mazirov.

In privinta lui Adrian Panduru ,zis "Limba", instanta se va pronunta in data de 19 noiembrie.

Saptamana trecuta, procurorii Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 au efectuat mai multe perchezitii, fiind retinute 22 de persoane, acuzate ca au inlesnit si determinat practicarea prostitutiei in cazinouri de lux si saloane de masaj din Capitala.

Clientii erau in majoritate de origine straina, iar tariful perceput se situa intre 100 si 700 de euro.

Activitatea de prostitutie se desfasura in incinta unor cazinouri de lux, unde angajate de la departamentul de Relatii Publice (identificate ca fiind inculpatele Carmen Corina Stanciu, Simona Muraru, Adina Iris Belciu, Denisa-Elena Alexandru), impreuna cu persoane din conducerea cazinourilor (identificate ca fiind inculpatii Dzanashvili Amiram, Mazal Tov Israel si Zahi Mohamad Mounir), au inlesnit practicarea prostitutiei.

De asemenea, Julya Mazirov, cu sprijinul inculpatelor Raluca Miruna Aleca si Elena Raileanu, a inlesnit practicarea prostitutiei prin folosirea ca paravan a unui salon de masaj aflat in administrarea lui Alexandru Boboruta.

Pe 8 noiembrie, procurorii au cerut Judecatoriei Sectorului 1 emiterea de mandate de arestare preventiva pentru 22 de persoane, insa instanta a admis arestarea doar pentru Sile Camataru, Adrian Panduru, Ion Teodor si Julya Mazirov.

Dupa demararea anchetei, una din femeile puse sub acuzare pentru proxenetism s-a sinucis.

Este vorba de Lucia Estera Schwartz, care initial a fost prostituata mai multi ani, dupa care a intrat in reteaua de proxeneti condusa de Sile Camataru.

Ea avea rolul de a prelua comenzile prin telefon de la clienti si facea legatura dintre acestia si prostituate.