Prim-ministrul Victor Ponta a anuntat ca "anul acesta in mod special am incercat si incercam (...) sa gasim solutii la ceva care a aparut ceva mai nou in societatea noastra: si anume siguranta elevilor, siguranta profesorilor". Prezent la ceremonia de deschidere a anului scolar la Colegiul National "Tudor Vladimirescu" din Targu-Jiu, premierul a declarat ca "impreuna cu Politia, Jandameria, Politia locala, am incercat in acest an si vreau sa avem din ce in ce mai eficient in perioada urmatoare un sistem de protectie, un sistem care sa asigure siguranta in scoli", noteaza Agerpres.

"Anul acesta in mod special am incercat si incercam nu doar aici in Targu-Jiu, ci in toata tara, sa gasim solutii la ceva care a aparut ceva mai nou in societatea noastra. Si anume siguranta elevilor, siguranta profesorilor. Vreau sa cred ca, dincolo de nivelul de educatie, fiecare parinte stie ca atata timp cat este la scoala copilul este in siguranta, ca pleaca linistit spre casa, ca avem mai putine acte de violenta, avem cat mai putini infractori care profita de scoala", a declarat prim-ministrul Victor Ponta.

Acesta a precizat ca "impreuna cu Politia, Jandameria, Politia locala, am incercat in acest an si vreau sa avem din ce in ce mai eficient in perioada urmatoare un sistem de protectie, un sistem care sa asigure siguranta in scoli. Un sistem care sa le dea liniste parintilor ca aici, la scoala, copiii se afla siguranta".

Premierul a vorbit si despre copiii din localitatile afectate de inundatii din judetul Galati, care nu pot incepe astazi cursurile deoarece cladirile scolilor au fost distruse de viitura.

Dupa discursul sustinut din curtea Colegiului National "Tudor Vladimirescu" din Targu-Jiu, Victor Ponta a participat, timp de cateva minute, la o ora desfasurata la o clasa de-a IV-a, ai carei elevi au primit tablete electronice, transmite Mediafax. Ponta a fost insotit de ministrul delegat al Cercetarii, Mihnea Costoiu, care a absolvit Colegiul National "Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu.

La inceputul lunii septembrie, premierul Victor Ponta si ministrul Administratiei, Liviu Dragnea, au declarat ca Guvernul va analiza oportunitatea eliminarii finantarii de la buget a firmelor private de paza in scoli, resursele bugetare urmand a fi folosite pentru a angaja suplimentar jandarmi si politisti pentru paza scolilor.

Potrivit datelor prezentate de ministrul Internelor, Radu Stroe, in anul scolar 2012-2013 actele de violenta in unitatile de invatamant au scazut nesemnificativ, cu 1,4%. Paza umana a fost asigurata in scoli doar in proportie de 20-21% din necesar, in timp ce aproximativ 7% dintre scoli nu erau imprejmuite, scrie Mediafax.

Ministrul Justitiei: Siguranta in scoli ramane o preocupare

Si Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei, a vorbit luni dimineata despre siguranta in scoli. "Sper sa putem face ceva pentru fiecare scoala, pentru sistemul de educatie in general. (...) Siguranta copiilor in scoli va continua sa ramana o preocupare. Cu ajutorul politiei locale, a politiei nationale trebuie sa facem tot ceea ce ne sta in putinta pentru a avea un mediu sigur in care sa vina copiii", a spus ministrul, citat de Agerpres.

Robert Cazanciuc a mai afirmat ca isi doreste ca sistemul educational din Romania sa ofere o sansa reala tuturor copiilor si a spus ca, in calitate de parinte, are asteptari atat de la copii, cat si de la scoala.

Citeste si: