Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane (MCDR) din Deva a dorit sa comemoreaza 100 de ani de la moartea inventatorului si aviatorului Aurel Vlaicu, nascut in Bintinti (astazi Aurel Vlaicu), judetul Hunedoara si a comandat cani omagiale, scoase ulterior la vanzare in Muzel memorial. Pe cesti insa apare poza lui Traian Vuia, chiar sub textul "Aurel Vlaicu 19 noiembrie 1882 - 13 septembrie 1913", scrie Hunedoareamea.ro.

"Datorita modului in care se tundeau oamenii in acea vreme. Amandoi erau barbati chipesi, aveau aceeasi freza, aceeasi mustata," a declarat managerului muzeului, Liliana Tolas, care a adaugat: "Fetele mele de acolo mi-au spus ca s-ar putea sa fie o confuzie. Pentru ca cele doua personalitati seamana foarte bine. S-au facut cercetari si, intr-adevar, seamana foarte bine. Au cautat foarte bine si in baza de date de la muzeu", gasind insa si diferenta intre cele doua fotografii: "Diferenta din poze e numarul de roti de la aeroplane, unul avea patru roti, altul trei".

Fotografia a fost cautata si luata de pe Google, desi, potrivit hunedoareamea.ro, existau in muzeu suficiente imagini cu Aurel Vlaicu.

La cererea directoarei, Consiliul Stiintific al Muzeului va cerceta cine este de fapt in fotografie.