​​Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat ca unul dintre criteriile de finantarea a universitatilor va fi necesitatea de pe piata muncii, informeaza Agerpres. Drept rezultat, institutiile cu performante mai mari si programe de studiu cu un corespondent pe piata muncii se vor bucura de o finantare mai mare.

"Statul nu va finanta specializarile care nu tin cont de necesitatea existenta pe piata muncii, pentru ca banii cu care se finanteaza universitatile sunt banii dumneavoastra si nu cred ca va doriti sa finantam facultati sau programe de studii care nu au corespondent pe piata muncii. In consecinta, acolo unde exista performanta si necesitate, finantarea va fi mai mare, ca de altfel si unde exista excelenta. Finantarea va fi corecta si in acord cu caracteristicile fiecarei universitatii", a declarat ministrul cu ocazia unei vizite facute joi la Universitatea Eftimie Murgu din Resita.

Referitor la clasificarea universitatilor, Funeriu a explicat ca nu este vorba despre o ierarhizare. "Concentram asadar resursa pe domeniile de licenta, necesare in plan local, si de masterat si doctorat, pentru cele care pot sa fie competitive la nivel national si mondial. Acesta este sensul in care trebuie vazuta clasificarea universitatilor. Nu toate universitatile au aceeasi menire. Sunt universitati concentrate pe partea de cercetare, iar altele pe partea de educatie'', a adaugat ministrul.

Citeste si: