Elevii din lotul olimpic de informatică al României au obținut trei medalii de argint şi o medalie de bronz, la Olimpiada Internaţională de Informatică 2018. Competiția s-a desfăşurat în Japonia și a avut 335 de elevi concurenţi, din 87 de ţări. Primele trei locuri au fost ocupate Statele Unite ale Americii și China. Din lotul României, cel mai mare punctaj a fost obținut de Alex Tatomir, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu" din Brăila.

Olimpiada Internationala de InformaticaFoto: edu.ro

Medaliile de argint au fost obţinute de:

  • Alex Tatomir - elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu" din Brăila
  • Ioan-Tiberiu Mușat - elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Tudor Vianu" din București
  • Ștefan Constantin-Buliga - elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Tudor Vianu" din București. La ediția de anul trecut, Ștefan Constantin-Buliga a câștigat medalie de aur

Medalia de bronz:

  • Costin-Andrei Oncescu - elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, județul Argeş. Costin-Andrei Oncescu a fost premiat cu argint în 2016 și cu bronz în 2017

Echipa României a fost însoțită și coordonată de Szabó Zoltan - profesor la Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin, Mureș, și de Adrian Budău - student la Universitatea din București, anunță Ministerul Educației, într-un comunicat de presă.

Clasamentul Olimpiadei Internaționale de Informatică 2018

Vezi aici rezultatele și clasamentul integrale de la Olimpiada Internațională de Informatică 2018

Țările și Regiunile participante la Olimpiada Internațională de Informatică 2018:

Argentina, Armenia, Australia, Austria, Africa de Sud, Azerbaidjan, Bangladesh, Belarus, Belgia, Bolivia, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Bulgaria, Marea Britanie, Canada, Cehia, Chile, China, Cipru, Columbia, Coreea de Sud, Croația, Cuba, Danemarca, Estonia, Republica Dominicană, Egipt, Elveția, El Salvador, Filipine, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Grecia, Hong Kong, India, Indonezia, Iordania, Iran, Irlanda, Islanda, Israel, Italia, Japonia, Kazakhstan, Kirgizstan, Letonia, Lituania, Luxemburg, Macao, Macedonia, Malaezia, Maroc, Mexic, Moldova, Mongolia, Muntenegru, Nigeria, Norvegia, Noua Zeelandă, Olanda, Palestina, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Singapore, Siria, Slovacia, Slovenia, Spania, Sri Lanka, Statele Unite ale Americii, Suedia, Tadjikistan, Taiwan, Thailanda, Tunisia, Turcia, Ucraina, Ungaria, Uzbekistan, Venezuela, Vietnam.

România participă la Olimpiada internațională de informatică din 1990. Vezi aici rezultatele obținute de România la acest concurs, din 1990 și până în prezent.