- HotNews.ro a dezvăluit în exclusivitate o serie de erori grosolane în manualul unic de Geografie pentru clasa a VI-a, editat de Editura Didactică și Pedagogică din subordinea Ministerului Educației.
- Editura cu care Ministerul scoate toate manualele anul acesta a publicat un manual în care apar următoarele greșeli: Turnu Măgurele este greșit poziționat pe o hartă, în locul Drobetei-Turnu Severin; Marea Moartă este plasată greșit, în loc de Marea Roșie; harta nu reprezintă Sudanul de Sud, deși a devenit țară independentă din 2011; atât Londra, cât și Paris sunt prezentate ca “al treilea oraș european”. Fotografii și detalii aici
- "Spre deosebire de anii anteriori, când Ministerul Educației Naționale nu avea drept de erată asupra manualelor pe care le achiziționa, acum orice poate fi corectat. Tocmai de aceea, în prima parte a săptămânii viitoare va apărea varianta digitală corectată, incluzând și atenționări cu privire la formatul letric".
- "În acest an, există deja tipărite 1.600.000 de exemplare pentru clasa a VI-a, iar conducerea Ministerului Educației Naționale, precum și cea a Centrului Național de Evaluare și Examinare și cea a Societății Editura Didactică și Pedagogică S.A. își exprimă încrederea că erorile regretabile, de tipul celor din manualul de Geografie, nu sunt recurente".
- "Proiectul manualului școlar de Geografie pentru clasa a VI-a, autori FISCUTEAN Mihaela Cornelia, FISCUTEAN Dorin, MIHAI Ciprian, POPA Ionela a fost clasat pe locul I, cu un punctaj de 91,25 de puncte dintr-un maxim de 100.
- De asemenea, acest manuscris a primit aviz științific favorabil din partea unui reprezentant al mediului universitar specializat în Geografie. Singura observație negativă a acestui evaluator era aceea că „gradul de dificultate a noțiunilor cuprinse în text este pe alocuri prea ridicat”. În rest, din raportul de evaluare se poate constata că „materialul grafic și cartografic este corect din punct de vedere științific, prezentarea conținuturilor este realizată unitar și coerent, activitățile de învățare sunt diverse, bine alese, favorizând utilizarea metodelor didactice activ-participative”.
- În ceea ce privește autorii, trebuie precizat faptul că doi dintre aceștia au însoțit echipa României la Olimpiada Internațională de Geografie din Canada, unde au participat peste 160 de elevi din peste 43 de țări, iar lotul olimpic român s-a clasat pe locul I la națiuni."
2. Cât a costat scrierea și editarea acestor manuale?
3. Cât a costat printarea lor?
4. Cine este responsabil pentru greșelile care apar în acest manual și care sunt măsurile pe care le luați?
5. Manualele vor fi pe băncile copiilor cu aceste greșeli?
6. Solicit o copie a Ordinului Ministrului Educației Naționale nr. 3970/15.06.2018"
Se interzice cu desavarsire ca cineva sa ajunga la un IQ mai mare decat primul ministru oricare ar fi el.
(Asta e baremul, pe asta se merge. Doar nu credeti ca e un accident.)
... Sa nu ajungem sa se dea un OUG pentru asta, ca sa clarificam lucrurile!
leneși, neatenți, nepricepuți ori
părtinitori cu ai lor,
doar stau pe banii statului real, plătiți de părintii reali ai unor copii reali,
totul din cauza ca au fost foarte preocupați de lupta cu fantomele statului paralel.
Nici vorba ca trebuie iertați și
chiar merita o prima ca nu au greșit toată harta, puteau pune toate orașele în care sunt romani ca fiind în România.
leneși, neatenți, nepricepuți ori
părtinitori cu ai lor,
doar stau pe banii statului real, plătiți de părintii reali ai unor copii reali,
totul din cauza ca au fost foarte preocupați de lupta cu fantomele statului paralel.
Nici vorba ca trebuie iertați și
chiar merita o prima ca nu au greșit toată harta, puteau pune toate orașele în care sunt romani ca fiind în România.
La mai mare.
Vom afla responsabilii asa cum vom afla si cine sunt responsabilii pt jandarmeriada.
"În rest, din raportul de evaluare se poate constata că „materialul grafic și cartografic este corect din punct de vedere științific,"
mai simplu ar fi sa ne adresam oficial ONU sa convoace o Adunare Generala si sa redenumeasca lucrurile conform variantei corecte din manual (adevarate) - de ex Marea Rosie sa fie redenumita ca fiind Marea Moarta si viceversa, Sudanul sa fie fortat sa se reunifice etc / nici nu e mare lucru daca exista vointa politica
o sa se bucure toata lumea: o schimbare de nume, de granite, de locatie (cu cateva mii de km) etc prinde bine din cand in cand :))
La latrine urmeaza o ampla campanie de sensibilizare pentru nobila cauza sudaneza, deja sunt dovezi ca Iohannis nu doreste bunastarea poporului prieten. Dragnea vrea sa ia in manute shi destinul acelei tari asuprite de sorosisti si de vreo 100 de it-isti, toti acestia fiind sacrificati la vizita lui Daea si Viorica.
sunt sigur ca ar fi facut voluntar verificarea, pentru ca mai sunt oameni carora le pasa !
suntem de 30 de ani "sub presiunea timpului", pentru ca suntem absurd organizati - din aceasta cauza nu putem face nimic asezat
in alta ordine de idei, ar fi obligatoriu sa existe varianta on-line sau pdf a manualului ! cu linkuri suplimentare etc - ar fi mult mai atractiva pt copiii de astazi
Primul ministru e ANALFABET
asta e Romania si atunci nu mai trebuie sa ne miram ca suntem ultimii in Europa. Ar fim culmea sa fim mai sus
În acest caz, sistemul nostru de învăţământ este mai slab decât cele din Gabon (116), Congo (113), Tanzania (96), Uganda (90), Nepal (77), Ucraina (55), Laos (54), Albania (34). Pe primele locuri la această categorie se regăsesc Elveţia, Singapore, Finlanda, Belgia şi Qatar.
Clasamentul întocmit de către Forumul Economic Mondial (WEF), ţara noastră fiind trasă în jos de infrastructură, educaţie, sănătate şi administraţie.
Studiul publicat in 2016. De atunci evident am mai "progresat"
https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/romania-tara-lumea-treia-rwanda-intrece-competitivitate-tanzania-depaseste-infrastructura-congo-invatamant-1_57ebe18f5ab6550cb816faf3/index.html
nu pot sa dau like!
da, stirea este corecta, comentariul este corect!
dar ce naiba ar trebui sa-mi placa acolo?
ca am ajuns mai rau decat o tara africana scapata de curand din razboi civil!?
concluzia ramane aceeasil statul te vrea prost!!!
Din 1989 si pana azi un singur ministru roman, Funeriu, s-a bucurat de aprecierea Comisiei UE. Interesant este ca aprecierea comisiei a vemit ca urmare a unei reclamatii facute de catre ponta si Antonescu. Purtatorul de cuvant al comisarului pentru educatie Dennis Abbott zicea: "Romania a adoptat o reforma sistemica, ambitioasa, la toate nivelurile educationale. Rezultatele romanesti la testele internationale arata nevoia urgenta de consolidare a calitatii sistemului de educatie in ansamblul sau. De aceea, este important ca reformele sa continue, intrucat invatamantul poate fi ameliorat doar prin eforturi sustinute privind politica in domeniu"
Procurorul militar Nicolae Lupulescu e al 2-lea !!! candidat dupa sluga PSD Paula Tanase.
ca sa nu para ca Paula TANASE e ca si NUMITA sefa la DNA, PSD l-a adus la ordin pe un alt slugoi ca sa para ca exista concurenta
pentru alte comentarii
totusi 1,6 milioane de exemplare..?
astia pentru citi ani au tiparit manualul de geografie?
Domnul care vb cred ca habar nu are. mai degraba o fi vb de toate manualele tiparite.
Numai experti/specialsit [rin ministerele astea
Dar, țineți-vă bine! Să dăm timpul înapoi. Mihai Tudose dăduse OUG 76/2017 de înființare a societății Editura Didactică și Pedagogică prin transformarea/reorganizarea RA cu același nume. Prin Legea 169/2018, OUG cu pricina a fost respinsă de Parlament și se revine la forma de regie autonomă. Dar această lege a fost declarată neconstituțională de către CCR prin Decizia 249 din 19 aprilie 2018. https://www.ccr.ro/files/products/249.pdf Și care-i problema pentru ministrul respectiv? Valentin Popa emite Ordinul 4128/16.07.2018 prin care ceea ce n-a făcut Tudose prin OUG și nici Parlamentul prin lege, face ministrul în cauză prin ordin. De ce? Pentru că poate, nu-i așa?
Pe de altă parte, ordinul privește repunerea în situaţia anterioară şi numirea Consiliului de administraţie al Regiei Autonome "Editura Didactică şi Pedagogică". Ce-i aia?Repunerea anterioară? Art. 64 alin. (3) din Legea 24/2000 prevede: Abrogarea unei dispoziţii sau a unui act normativ are caracter definitiv. Nu este admis ca prin abrogarea unui act de abrogare anterior să se repună în vigoare actul normativ iniţial. Da, dar la MEN se poate.
Sunt clare lucrurile acum? Ăsta e ministrul, ăștia sunt juriștii MEN. Eu sunt surprins că nu s-a găsit vreun ziarist să toace mărunt și des toate aceste ilegalități ale ministrului în cauză.
Ia ganditi-va ce valoare vor avea 1,6 milioane de carti defecte! E?
Daca mai colectionam si defectele lu vaxilica, ne-am scos!
Sa nu ne asteptam insa ca EDP sa aiba un minim profesionalism. Orice redactor are fi trebuit sa sesizeze erorile cât casa din manuscris, daca, evident, nu era din categoria de inculti Dăncila. Redactorii EDP sunt insa niste Nulitati, cu N mare, ca si onor directoarea, o piloasa fara o minima experienta editoriala. E de asteptat ca tot ce poarta sigla EDP sa fie de aceeasi calitate.
Cât despre evaluator, intr-o zi se va afla cine este. Vreun tovaras de-al ministrului de la Fabrica de diplome universitare Suceava sau de-al politrucului incult Liviu Popo. Concluzia? O noua generatie de elevi va fi sacrificata si pusa se invete dupa manuale rebutate, gratie acestui minister de r***t.
Care au fost etapele parcurse pana la manualul tiparit? Iata-le:
- autorii au depus proiectele la Minister; acestea au fost evaluate de comisia formata pentru asta si cele care au castigat primele trei locuri au fost trimise unui cadru universitar pentru o verificare stiintifica;
- autorii nu au fost informati cu privire la observatiile comisiei de verificare sau ale cadrului universitar;
- autorii au fost invitati la o intalnire pentru semnarea contractelor cu EDP, care s-a incheiat intr-un scandal total; semnarea contractelor s-a facut cu dificultate, data fiind forma nesatisfacatoare propusa de editura;
- dupa semnarea contractelor, autorii au trimis la editura formatul editabil al manualelor ;
- pentru ca EDP nu are suficienti redactori de specialitate si nici tehnoredactori specializati pe carte scolara, au lucrat si cu colaboratori cu competente slabe in acest domeniu;
- dupa asa-zisa etapa de redactare - tehnoredactare, manualele au fost incarcate pe site si apoi trimise la tipar, fara a chema autorii pentru corectura.
De ce au manualele greseli? Pentru ca:
- timpul in care acestea au fost scrise a fost foarte scurt (cateva luni de la publicarea anuntului de catre Minister pana la termenul de depunere a proiectelor);
- dupa evaluarea proiectelor autorilor nu li s-au comunicat observatiile evaluatorilor pentru a le remedia inainte de a trimite proiectul la editura;
- contractele s-au semnat cu intarziere, acestea fiind scrise intr-o forma care necesita multiple modificari;
- unii colaboratori ai editurii nu au avut competentele necesare pentru acest tip de proiect, iar uneori materialul corect dat de autori a fost viciat de interventia redactorilor si autorii nu au fost solicitati pentru corectura finala.
dar ce ne mai miram. Am intrat in epoca <B> IDIOCRATICA
Georgia nu exista la M Neagra
Crimeea e inca in Ucraina
Asta cere ceva ironie fina.
De la micii varani nu ai ce asteapta.
Poate doar sa-si puna ecusoane pe masura.
Azi noapte ce au facut?
Macar citeva acolo sa fi schimbat, unde este mai usor