Legătura omului cu natura se face la un nivel atât de profund și de ancestral, încât absența contactului nostru cu natura ne afectează fundamental. Este una dintre constatările expertului în dezvoltare organizațională Mihai Radu Popa, intervievat de jurnalistul Vlad Petreanu într-un nou episod al seriei ”Eu și Ceilalți. Cum trăim Împreună”.

Vlad Petreanu și Mihai Popa RaduFoto: Dumbrava Vlăsiei

Mihai Popa Radu consideră că avem nevoie în cel mai firesc mod cu putință de contact direct, senzorial și psihic, cu un mediu natural - și că, atunci când acesta lipsește, într-un mediu privat de elemente naturale, avem tendința de a reproduce natura artificial, de la plante de plastic la vopseluri verzi. Or, pe termen lung, despărțirea de natură ne afectează puternic percepția asupra vieții în general. Puteți urmări întregul dialog - care abordează și elaborează mai multe teme, legate de generațiile prezentului și raportarea lor la putere, natură și locuire, aici:

„Cum trăim împreună” este o serie de dialoguri întreținute de jurnalistul Vlad Petreanu cu voci pertinente din sfera publică. Proiectul este inițiat de parcul rezidențial Dumbrava Vlăsiei și prilejuit de lansarea concursului de proiecte arhitectonice „Imagine Dumbrava Vlăsiei. Un aer liber”, în care participanții sunt chemați să-și exprime viziunea asupra unui centru comunitar pentru locuitorii din Dumbravă.

Vezi mai jos celelalte articole din cadrul proiectului:

Proiect susținut de Dumbrava Vlăsiei​