Vecini la țară și vecini la oraș. Gura satului sau banca din fața blocului. Legendara „cană cu zahăr” și ani buni în care nu știi cum îl cheamă, măcar, pe cel de lângă casa ta. Ce tipuri de vecinătate ne reprezintă pe noi, românii? Cum împaci nostalgia „vieții la țară” cu tumultul orașului?

Vlad Petreanu și Marius Chivu Foto: Dumbrava Vlăsiei

Jurnaliștii Vlad Petreanu și Marius Chivu abordează, în dialogul din al doilea episod al campaniei „Cum trăim împreună”, numeroase teme deopotrivă actuale și atemporale legate de buna vecinătate și de felul în care oamenii se integrează sau nu într-o comunitate. Printre noile pasiuni ale grădinăritului și lupta purtată între cei care-și împart viața între „țară” și „la oraș”, Marius Chivu a povestit, hâtru, cum a trăit, probabil, singura inundație cu vin de la bloc.

„Cum trăim împreună” o serie de dialoguri întreținute de jurnalistul Vlad Petreanu cu voci pertinente din sfera publică. Proiectul este inițiat de parcul rezidențial Dumbrava Vlăsiei și prilejuit de lansarea concursului de proiecte arhitectonice „Imagine Dumbrava Vlăsiei. Un aer liber”, în care participanții sunt chemați să-și exprime viziunea asupra unui centru comunitar pentru locuitorii din Dumbravă.

„Imagine Dumbrava Vlăsiei. Un aer liber” este o provocare arhitecturală care urmărește să răspundă unei nevoi acute, în care spațiile urbane sunt suficient de importante pentru comunități, din perspectivă emoțională și funcțională, cât să necesite o abordare pe măsură, deloc superficială.

Proiectul în sine este o temă de reflecție asupra noastră, ca indivizi într-o comunitate, și asupra modului în care interactionăm și folosim spațiile publice - ne căutăm sau ne respingem?

Opriți bormașinile, lăsați cuvintele!

Vezi mai jos celelalte articole din cadrul proiectului:

Proiect susținut de Dumbrava Vlăsiei​