Vecini (im)posibili și limitele toleranței în conviețuire. Scriitorul și jurnalistul Radu Paraschivescu, în dialog cu Vlad Petreanu la Dumbrava Vlăsiei. Ce faci când câinele vecinului urlă neîncetat? Ce înseamnă toleranță atunci când locuiești alături de alți oameni? Care este conviețuirea ideală într-o comunitate oarecare?

Radu Paraschivescu și Vlad PetreanuFoto: Dumbrava Vlăsiei

Sunt întrebări pe care cei mai mulți dintre noi și le pun zilnic - și la care încearcă să răspundă noua campanie „Cum trăim împreună” o serie de dialoguri întreținute de jurnalistul Vlad Petreanu cu voci pertinente din sfera publică. Proiectul este inițiat de parcul rezidențial Dumbrava Vlăsiei și prilejuit de lansarea concursului de proiecte arhitectonice „Imagine Dumbrava Vlăsiei. Un aer liber”, în care participanții sunt chemați să-și exprime viziunea asupra unui centru comunitar pentru locuitorii din Dumbravă.

„Imagine Dumbrava Vlăsiei. Un aer liber” este o provocare arhitecturală care urmărește să răspundă unei nevoi acute, în care spațiile urbane sunt suficient de importante pentru comunități, din perspectivă emoțională și funcțională, cât să necesite o abordare pe măsură, deloc superficială.

Proiectul în sine este o temă de reflecție asupra noastră, ca indivizi într-o comunitate, și asupra modului în care interactionăm și folosim spațiile publice - ne căutăm sau ne respingem?

În acest prim episod, dedicat toleranței, scriitorul și jurnalistul Radu Paraschivescu vorbește despre resorturile și limitele „îngăduinței” față de cel de lângă tine în spațiul în care locuiești.

Opriți bormașinile, lăsați cuvintele!

Vezi aici primul episod din cadrul proiectului:

Proiect susținut de Dumbrava Vlăsiei​