Poliția spaniolă a spus vineri că a arestat un bărbat în apropiere de orașul Zaragoza, care credea că pandemia de coronavirus este o farsă, pentru instigare la ură și violență prin intermediul mai multor profiluri anonime de social-media, relatează Reuters.

Coronavirus SpaniaFoto: Profimedia Images

Bărbatul de 38 de ani, care susținea că angajații din sănătate și mass-media sunt în spatele a ceea ce el a numit ”farsa Covid”, a făcut apel la urmăritorii săi să atace politicieni și jurnaliști, a spus poliția.

”Toate astea s-ar soluționa cu o împușcătură în ceafa (premierului spaniol) Pedro Sanchez”, a scris el pe unul dintre conturi.

În alte postări, el a spus că ar trebui ars cartierul general al sindicatului doctorilor din Spania și a scris că persoanele care cred în virus sunt ignorante și merită să moară, potrivit poliției.

Dându-se oficial guvernamental, potrivit poliției, ar fi dat mai multe telefoane la aziluri de bătrâni, spitale, cluburi de fotbal pentru a disemina informații false cu privire la pandemie.

Poliția a reușit să îl găsească pe bărbat, pe care l-a descris despre ”un pericol mare” pentru sănătatea publică, într-un loc în afara orașului Zaragoza.

Spania a înregistrat vineri 3.829 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, după ce cu o zi înainte înregistrase peste 6.000. Numărul total al infecțiilor a ajuns la 439.286 în Spania, iar în ultimele șapte zile 129 de oameni au murit din cauza coronavirusului, ajungând la un bilanț total de 29.011.