Un milion de euro pe zi la Bursa Sibiu

de Dan Odagiu     Cotidianul
Luni, 8 august 2005, 0:00


Piata Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri Sibiu (BMFMS) a beneficiat in saptamina 1-5 august de o lichiditate foarte buna, in special pe derivatele pe actiuni, fapt care a generat un volum mediu de tranzactionare de 2.050 de contracte pe zi.

Per ansamblu, saptamina care s-a terminat a marcat incheierea a 10.266 de contracte futures si options cu o valoare a tranzactiilor de peste 16 milioane RON, adica de peste 4,5 milioane de euro.

O medie zilnica de aproape un milion de euro pe zi. De fapt, in prima saptamina a lunii august s-a realizat un volum al tranzactiilor echivalent cu cel din luna iulie.

Pe piata futures valutara, cel mai important eveniment a fost caderea cotatiilor leu-euro sub nivelul de 3,5000 pe fondul trendului descendent conturat pe piata interbancara.

In sedinta de vineri, estimarile participantilor situau cursul monedei unice la 3,4750 lei, pentru sfirsitul lunii septembrie, si 3,4799 lei pentru finalul anului, fapt care a adus vinzatorilor un profit de 42% in doar 4 zile.


44 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi