Șeful administrației orașului portuar Izmail Rodion Abashev a confirmat pe Facebook atacul cu rachete lansat noaptea trecută de Rusia. Oficialul ucrainean și-a îndemnat locuitorii să nu ignore alarmele aeriene.

Rodion AbashevFoto: Arhiva personala

„Dragi locuitori din raionul Izmail! În această noapte, inamicul a efectuat un atac de aproape 4 ore asupra infrastructurii portuare a Dunării cu dronele „Shahed-136”, trei dintre acestea fiind distruse de Forțele noastre de Apărare Aeriană.

În urma atacului nocturn, șase persoane au fost rănite (patru răniți au fost internați în spital, unul dintre ei era într-o stare de gravitate medie, mai aproape de gravă, trei - cu răni ușoare de schije și vânătăi corporale).

Toate persoanele primesc îngrijire medicală completă.

În urma impactului, un hangar cu cereale a fost distrus, rezervoarele pentru depozitarea mărfurilor au fost avariate. Un incendiu a izbucnit într-una din încăperile tehnice, care a fost deja stins.

Îi îndemn pe toți: nu vă neglijați propria siguranță, nu ignorați avertismentele despre alarmele aeriene, adăpostiți-vă sau folosiți regula „doi pereți”.

Ai grijă, să salvăm împreună Ucraina!”, a scrie pe Facebook Rodion Abashev.

Rusia a atacat noaptea trecută porturile ucrainene de la Dunăre Reni (aflat la doar câțiva kilometri de Galați) și Izmail.

Acestea sunt importante pentru transportul cerealelor ucrainene. După ce Rusia nu a mai prelungit acordul pentru tranzitul prin Marea Neagră, Izmail și Reni au rămas practic singurele porți navale prin care mărfurile ucrainene pot fi scoate din țară.

Imaginile apărute pe rețelele sociale arată o serie de explozii în cadrul portului Reni, dar și instalațiile de luptă antiaeriană care trag asupra ceea ce par a fi drone kamikaze.