Un incendiu puternic a izbucnit, joi dupa-amiaza, la o fabrica de mobila din orasul Tasnad, judetul Satu Mare, flacarile cuprinzand depozitul de mobila masiva, cel de cherestea, dar si cel de uleiuri si vopsele, anunta Mediafax.

UPDATE - Incendiul a fost urmat de mai multe explozii cauzate de vopselurile, lacurile si carburantii depozitati intr-o hala, flacarile cuprinzand toate halele societatii.

"A fost o explozie puternica, se aud in continuare bubuituri intrucat containerele de lacuri si vopseluri si cele de carburanti au explodat pe rand. Estimam ca au explodat toate, dar incendiul nu va putea fi lichidat foarte repede", a declarat adjunctul sefului ISU "Somes" Satu Mare, colonelul Dan Gheorghe, prezent la locul incendiului.

Acesta a precizat ca flacarile au cuprins toate halele societatii, care se intinde pe o suprafata de sase hectare.

"Flacarile au cuprins tot perimetrul societatii. Ard pe grupuri, pe ateliere, pe depozite, depozitul de carburanti, vopseluri si lacuri. Incendiul a pornit de undeva din spate, de la un vestiar, acolo unde exista si o terasa acoperita cu stuf, pentru loc de servit masa. Pentru ca batea vantul, flacarile s-au extins repede", a spus adjunctul ISU, precizand ca nu se cunosc cauzele exacte ale incendiului.

Potrivit sursei citate, pompierii au fost informati despre izbucnirea incendiului la ora 15.55 si au fost trimise la fata locului sapte autospeciale, doua din Tasnad, trei din Carei si doua din Satu Mare.

Colonelul Dan Gheorghe a spus ca in momentul producerii incendiului in fabrica se aflau aproximativ 60 de persoane, care au fugit la timp din incinta.

Initial, flacarile cuprinsesera depozitul de mobila masiva, depozitul de cherestea si cel de uleiuri si vopseluri.

Potrivit lui Dan Gheorghe, nu s-au semnalat victime, dar incendiul este foarte puternic si se estimeaza ca interventia pompierilor va dura toata noaptea.