Bernard Madoff, condamnat la sfarsitul lui iunie la 150 de ani de inchisoare pentru o frauda de amploare, sufera de cancer in faza terminala. Informatia a fost publicata de tabloidul The New York Post.

Bernard Madoff, care isi ispaseste pedeapsa intr-o inchisoare din North Carolina, "ia circa 20 de pastile pe zi, pentru cancer". "El vorbeste despre acest lucru tot timpul. Nu se simte foarte bine", sustine un detinut, citat de The New York Post.

Purtatorul de cuvant al Biroului federal al penitenciarelor, Traci Billingsley, a declarat insa ca articolul din The New York Post contine mai multe inadvertente. Intr-un comunicat al biroului penitenciarelor se arata ca Bernard Madoff nu sufera de nicio maladie care ar putea sa-i puna in pericol viata.

Bernard Madoff, in varsta de 71 de ani, ispaseste pedeapsa maxima ceruta de procurori pentru frauda imensa de zeci de miliarde de dolari pe care a pus-o la cale.

In total, potrivit procurorilor, Madoff a primit de la investitori 13 miliarde de dolari, iar pierderile se ridica la 50-65 miliarde dolari, corespunzator castigurilor care ar fi fost realizate daca randamentele investitiilor ar fi fost reale.