Actrita Fran Drescher, cunoscuta pentru rolul din serialul Dadaca, si-a exprimat interesul de a prelua mandatul de senator de la Hillary Clinton, care urmeaza sa conduca Departamentul de Stat, relateaza CNN.

Purtatorul de cuvant al actritei, Jordan Brown, a confirmat ca Drescher si-a manifestat interesul pentru postul lui Clinton.

Fran Drescher, in varsta de 51 de ani, s-a implicat in ultima perioada in eforturile ce vizeaza asigurarea de ingrijiri medicale mai bune pentru femei, dupa ce a supravietuit cancerului de col uterin. In septembrie, ea a fost numita reprezentanta a Departamentului de Stat in aceasta problema, iar recent a vizitat tari est-europene, printre care si Romania, pentru a sustine eforturile de prevenire a cancerului la femei.

Guvernatorul statului New York, David Paterson, va fi cel care va numi succesorul lui Clinton in Senatul de la Washington.

Presedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama, a anuntat la 1 decembrie ca a desemnat-o pe Hillary Clinton in fruntea diplomatiei americane. Numirea ei in fruntea Departamentului de Stat va trebui insa confirmata de senatori.

Presa din New York a relatat ca o alta varianta pentru mandatul de senator ar fi Caroline Kennedy, fata fostului presedinte John F. Kennedy.