Un barbat in varsta de 43 de ani, din localitatea vasluiana Bradesti, a fost preluat, sambata, in stare grava, de un elicopter SMURD si transportat la un spital din Iasi, dupa ce a suferit arsuri pe 35% din corp, in incercarea de a verifica o butelie cu chibritul, transmite Mediafax.

Potrivit Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Vaslui, barbatul s-a autoincendiat din greseala in momentul in care incerca sa verifice o butelie de aragaz cu un chibrit.

Din nefericire, scaparile de gaz de la racordul buteliei la aparatul de gatit au facut ca flacara puternica sa-i izbucneasca in fata, barbatului luandu-i foc si hainele.

"Echipajul medical al ambulantei deplasate la interventie a constatat ca pacientul a suferit arsuri pe aproximativ 35 la suta din suprafata corpului, in special la fata, maini si torace. In consecinta, s-a solicitat sprijinul elicopterului SMURD pentru preluarea barbatului care era constient, in ciuda arsurilor suferite", a declarat sambata, pentru Mediafax, directorul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

Preluat de elicopterul SMURD din municipiul Barlad, barbatul din Bradesti a fost transportat la Spitalul de Arsi din Iasi.