Un barbat care a inselat mai multe firme, de la care a luat echipamente medicale dupa ce s-a recomandat drept angajat al Fundatiei pentru SMURD si apropiat al secretarului de stat Raed Arafat, a fost arestat pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, informeaza Mediafax.

Barbatul se numeste Vasile Coman, are 29 de ani si este din Bucuresti, fiind suspectat de politistii de la Investigatii Criminale ca a contactat mai multe societati comerciale din Capitala, de la care a comandat diverse echipamente medicale, dupa ce s-a recomandat ca fiind "doctorul Koman", reprezentantul Fundatiei pentru SMURD si un apropiat al lui Raed Arafat, au declarat pentru Mediafax surse apropiate anchetei.

In 17 ianuarie, politisti au facut o perchezitie la domiciliul barbatului, unde au gasit stampile cu numele lui si ale mai multor entitati oficiale din Romania, "stampile ce au fost aplicate pe mai multe contracte de vanzare-cumparare false", a precizat Politia Romana intr-un comunicat de presa.

Anchetatorii au mai ridicat fotografii cu Vasile Coman in uniforma medicala, ecusoane, epoleti, embleme si vestimentatie inscriptionata, "toate susceptibile ca fiind folosite in comiterea de infractiuni", precum si 18.450 de lei, bani pe care nu ii putea justifica, a precizat sursa citata.

Cazul a fost sesizat Directiei de Investigatii Criminale in 11 iunie 2012 de reprezentantii Fundatiei pentru SMURD, care au spus ca in perioada aprilie - iunie, un barbat care se recomanda drept "doctorul Koman" face in numele institutiei achizitii comenzi de cearsafuri si uniforme personalizate cu insemnele SMURD.

"Astfel, C.V., de 29 de ani, din Bucuresti, este suspectat ca, la inceputul lunii februarie 2012, a contactat o societate comerciala din Bucuresti si dupa ce s-a recomandat ca fiind reprezentant al unei fundatii cu activitati in domeniul medical, a comandat mai multe echipamente specifice. Acesta a mai promis producatorului o comanda de cateva mii de exemplare identice. In momentul in care producatorul a solicitat achitarea comenzii onorate si a unui avans pentru cea urmatoare, suspectul nu a mai putut fi contactat. In acest fel, a fost creat societatii un prejudiciu de 4.000 de lei", a precizat Politia Romana.

Surse din Politei au spus ca barbatul a facut o noua comanda de uniforme, de aceasta data in valoare de 200.000 de euro, insa de aceasta data reprezentantul firmei i-a cerut un avans de 30 la suta din valoarea totala a contractului si l-a somat sa ii achite si cei 4.000 de lei restanti. Dupa aceasta discutie, Coman nu a mai raspuns la telefon.

In lunile urmatoare, barbatul a contactat alte firme, de la care a comandat mai multe bunuri pe care nu le-a platit, prejudiciul total fiind de 18.407 de lei.

Totodata, la inceputul lunii iunie 2012, barbatul a promis unui furnizor facilitarea incheierii unor contracte de valoare foarte mare cu unul dintre spitalele din Bucuresti, folosindu-se de documente falsificate. Fiind vorba de contracte foarte mari, furnizorul a luat legatura cu beneficiarul si a constatat ca respectivele contracte nu sunt reale, fiind vorba de o inselaciune, a mai aratat Politia Romana.

Sursele din Politie au precizat ca este vorba despre doua contracte, fiecare in valoare de 100.000 de euro, care priveau achizitionarea de garnituri de pat si purtau antetul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

Barbatul mai este suspectat ca, in anii 2011 si 2012, a solicitat donatii unor societati din domeniul medical, in valoare de 9.491 de lei, bani pe care i-a folosit in interes personal, se mai arata in comunicatul Politiei Romane.

In 18 ianuarie a fost pusa in miscare actiunea penala fata de Vasile Coman, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, iar Tribunalul Bucuresti a dispus arestare lui preventiva pentru 29 de zile.