Politistii bucuresteni ai Serviciului de Investigarea Fraudelor fac perchezitii, joi, la zece cabinete stomatologice din Bucuresti, intr-un caz de evaziune fiscala si spalare de bani, informeaza Politia Capitalei, citata de Mediafax.

Anchetatorii au informatii potrivit carora reprezentantii celor zece cabinete nu ar fi inregistrat in contabilitate unele consultatii si lucrari dentare pe care le-au facut pacientilor, pentru a evita plata impozitelor catre stat.

Din primele verificari a reiesit faptul ca persoanele implicate achizitionau de la diverse firme importatoare, fara documente de provenienta, materiile prime necesare lucrarilor dentare, a precizat Politia Capitalei, intr-un comunicat de presa.

De asemenea, s-a mai stabilit faptul ca o parte a materialelor dentare erau importate direct din tari ca Israel, China si Germania, acestea fiind introduse in tara fara detinerea documentelor necesare.

"Avand in vedere aceste date, politistii bucuresteni verifica in cadrul acestor controale si posibilitatea ca prin activitatile societatilor comerciale implicate sa se fi comis si infractiuni de spalare de bani", a precizat sursa citata.