Mai multe echipe de salvare montana, pompieri, precum si voluntari de la Primaria Petrosani participa, vineri seara, la stingerea unui incendiu de vegetatie izbucnit la peste 1.700 de metri altitudine, in Masivul Parang, transmite Mediafax.

Potrivit echipelor de salvare montana, un incendiu de vegetatie a izbucnit, vineri seara, la peste 1.700 de metri altitudine, sub varful Carja din Masivul Parang, in zona Parangul Mic.

Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, a convocat Comitetul pentru Situatii de Urgenta pentru stabilirea unui plan de masuri pentru zona montana unde se manifesta incendiul.

Astfel, reprezentantii administratiei locale au decis trimiterea pe munte a 20 de voluntari care vor interveni pentru stingerea incendiului.

Tiberiu Iacob Ridzi a precizat ca intrucat relieful si conditiile meteorologice din zona favorizeaza extinderea focului la padurea de brad, echipele de interventie vor fi sprijinite de voluntarii de la Primaria Petrosani, care vor actiona cu lopeti si sape.

Totodata, o cisterna cu 400 de litri de apa va fi dusa in zona montana pentru a asigura resursa de apa necesara eliminarii focarului.

La incendiul de vegetatie actioneaza un echipaj de pompieri din municipiul Hunedoara, precum si echipaje de interventie montana, respectiv salvamontisti, jandarmi si responsabili de la ocolul silvic.