​Duelul din etapa cu numărul 4 a play-out-ului SuperLigii României, dintre Dinamo și Poli Iași (1-0), a fost umbrit de accidentarea gravă a fotbalistului Luca Mihai, care a fost transportat de urgență la spital după ce a fost lovit de Josue Homawoo.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Florinel Coman, anunț important după ce a adus victoria cu CFR Cluj

FRF va suporta toate costurile medicale pentru fotbalistul Luca Mihai

Meciul dintre Dinamo și Poli Iași s-a încheiat cu victoria dramatică a „câinilor”, scor 1-0, însă partida a avut parte și de o scenă cumplită, la un contact între Josue Homawoo și Luca Mihai.

Luca Mihai, mijlocașul de 20 de ani al celor de la Poli Iași, a fost victima unei intrări foarte dure a lui Josue Homawoo. Lovit în zona capului, Luca Mihai a rămas nemișcat pe gazon și a fost scos de pe teren cu ambulanța. Medicii i-au imobilizat gâtul și i-au pus mască de oxigen.

Aici poți vedea momentul când Josue Homawoo îl faultează grav pe Luca Mihai

Luca Mihai a fost transportat la spital, dar starea sa s-a ameliorat până să plece de la stadion.

Potrivit Digi Sport, Luca Mihai era conștient în momentul în care a plecat de la stadion, însă a avut serios de suferit din cauza intrării lui Josue Homawoo. Tânărul fotbalist nu auzea și îi curgea sânge din urechea lovită. De asemenea, i-a apărut un hematom.

Sursa citată menționează că jucătorul ieșenilor a fost supus deja mai multor investigații, iar verdictul medicilor este unul crunt.

Concret, Luca Mihai a fost diagnosticat cu multiple fracturi craniene de gradul 1 în zona urechii, timpan spart, stare de amnezie și somnolență profundă. El va rămâne internat pentru a fi ținut sub supraveghere în următoarele 48 de ore.

Toată lumea se aștepta ca Josue Homawoo să fie eliminat pentru intrarea brutală, dar Ovidiu Hațegan a surprins.

După aproximativ 5 minute de pauză, centralul i-a dat cartonaș galben stoperului dinamovist și jocul s-a reluat.

Mihai a fost vizitat la spital atât de părinții care veniseră special din Germania pentru acest meci, cât și de unii reprezentanți ai Federației Române de Fotbal.

Deși mijlocașul nu s-a accidentat la o acțiune în tricoul României, cei de la Casa Fotbalului au decis să plătească toate serviciile medicale de care a beneficiat până acum Mihai, dar și cele pe care le va primi pentru recuperare.

Ultimele vești despre Mihai sunt că starea nu i s-a îmbunătățit prea mult, iar luni dimineață a efectuat al doilea examen la computerul tomograf. În acest moment, rezultatele sunt interpretate, anunță Digi Sport.

Poli Iași a emis și un comunicat privind starea fotbalistului de 20 de ani.

„Fii puternic, Luca!

Suntem alături de tine!

Starea jucătorului echipei noastre, Luca Mihai, este stabilă! Mijlocașul se află într-o rezervă la Spitalul Elias din București și medicii fac, în continuare, investigații pentru stabilirea unui diagnostic exact. Are multiple fracturi craniene, pometele deplasat. Încă este confuz și prezintă stare de somnolență.

În urma loviturii primite de la adversar în minutul 29 al meciului din deplasare cu Dinamo, Luca a căzut pe teren în stare de inconștientă și intervenția imediată a asistentului medical al clubului nostru, Andrei Gîdea, precum și a medicilor de pe ambulanță l-a ajutat să devină conștient. Prezenta sângerări la urechea dreaptă și respira cu dificultate, însă și-a recunoscut părinții la mașina salvării, chiar dacă nu era coerent în vorbire.

Încă din timpul meciului, reprezentanții clubului nostru sunt în permanentă legătură cu medicii și familia lui Luca și avem toată încrederea că tânărul nostru jucător va reveni cât mai curând în vestiar alături de colegii săi.

Luca Mihai și clubul nostru vă mulțumesc tuturor pentru mesajele de încurajare și așteptăm cu toții veștile bune!” - se arată în comunicatul oficial al clubului Poli Iași.

SuperLiga, etapa cu numărul 4 din play-out

UTA Arad - Hermannstadt 1-3

FC Voluntari - Oțelul Galați 1-1

Universitatea Cluj - Petrolul Ploiești 1-2

FC Botoșani - FC U Craiova 1948 4-1

Dinamo București - Poli Iași 1-0

SuperLiga, clasament play-out

1. FC Hermannstadt 27 puncte

2. Oțelul Galați 27

3. UTA Arad 27

4. Universitatea Cluj 26

5. Petrolul Ploiești 25

6. FC Voluntari 21

7. Dinamo București 19

8. Poli Iași 18

9. FC Botoșani 17

10. U Craiova 1948 17.

>> Surpriză în Bănie - Numele antrenorului care ar urma să preia Universitatea Craiova