Rusia asteapta instalarea administratiei Trump la Casa Alba pentru a discuta despre armele nucleare, dar si despre scutul antiracheta, a declarat marti ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, relateaza Reuters.

Serghei LavrovFoto: AGERPRES

Donald Trump va prelua oficial mandatul de presedinte al Statelor Unite pe data de 20 ianuarie.

Presedintele ales al Statelor Unite a afirmat weekendul trecut, intr-un interviu acordat cotidianului The Times, ca ia in calcul ridicarea unor sanctiuni impuse Rusiei in cazul unui acord cu omologul sau rus, Vladimir Putin, privind reducerea armamentului nuclear.

"Ei au sanctiuni pentru Rusia. Sa vedem daca putem face unele intelegeri bune cu Rusia", spunea Trump in interviu.

Viitorul lider de la Casa Alba a criticat, totusi, Moscova pentru interventia in razboiul civil sirian, numind-o "un lucru foarte rau" si vorbind despre "o situatie umanitara teribila".

Intr-un alt interviu, aparut weekendul trecut in The Wall Street Journal, Trump a afirmat ca ar fi deschis in ceea ce priveste ridicarea sanctiunilor impuse Rusiei. Presedintele ales a spus ca sanctiunile vor fi mentinute "cel putin pentru o perioada de timp", dar, in cazul in care Rusia va ajuta Statele Unite in domenii esentiale, precum lupta impotriva extremistilor jihadisti, atunci sanctiunile ar putea fi ridicate.

Inca din campania electorala, Donald Trump nu a facut un secret din dorinta sa de a influenta diplomatia americana, pe care o considera ostila Moscovei, sa se apropie de Vladimir Putin.