Procurorii germani au anunțat luni lansarea unei anchete penale pe numele unui cetățean rus arestat sub suspiciunea că a înjunghiat mortal doi soldați ucraineni în sudul Germaniei în cursul weekendului, relatează Reuters.

Criminalisti germaniFoto: Moritz Frankenberg / DPA / Profimedia Images

Soldații ucraineni, care se recuperau după ce au fost transferați pentru tratament în Germania, au decedat duminică. Ei au fost găsiți lângă un centru comercial din Murnau am See, localitate din Bavaria. Trupurile ambilor bărbați prezentau plăgi de înjunghiere adânci.

Unul dintre ei, în vârstă de 36 de ani, a fost pronunțat mort la fața locului în timp ce al doilea, în vârstă de 23 de ani, a decedat la spital din cauza rănilor.

Poliția a anunțat la scurt timp după că un cetățean rus în vârstă de 57 de ani a fost arestat la locuința sa sub suspiciunea de crimă.

Parchetul general din Munchen, capitala Bavariei, a anunțat între timp că a preluat dosarul și că nu a putut deocamdată să excludă o motivație politică în spatele crimelor.

Guvernul ucrainean a declarat într-un comunicat că diplomații săi din Germania încearcă să clarifice informațiile legate de identitatea victimelor cu unitățile militare din care aceștia făceau parte pentru a informa familiile.

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a declarat că a transmis instrucțiuni consulatului general al Ucrainei din Munchen să urmărească îndeaproape evoluția cazului și să rămână în legătură cu autoritățile germane.

Un purtător de cuvânt al guvernului german a refuzat luni să ofere comentarii asupra cazului, amintind că el este subiectul unei investigații a poliției.