O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată cum o coloană blindată a armatei ucrainene a fost zdrobită după ce a fost surprinsă de artileria rusească.

Coloana de blindate ucrainene a fost surprinsa de artileria ruseascaFoto: Captura video

Înregistrarea video arată cum cel puțin 6 blindate ucrainene încearcă să avanseze în coloană la acoperirea oferită de liziera unei păduri însă sunt surprinse de tirul de artilerie al armatei ruse, mai multe vehicule de luptă fiind lovite pe rând de focul rușilor.

Deși nu este clar unde a fost filmată, mai mulți internauți au remarcat că înregistrarea video amintește de imaginile video surprinse în primele săptămâni ale războiului când ucrainenii au lovit numeroase coloane de blindate, tancuri și camioane ale armatei ruse care avansau în formație compactă.

Unii au comentat de asemenea că înregistrarea ar fi una mai veche însă Oryx, unul dintre cei mai cunoscuți observatori ai războiului din Ucraina, a confirmat că imaginile video sunt unele noi.

Oryx notează de asemenea că în înregistrare poate fi văzută pentru prima dată distrugerea pe câmpul de luptă a unui transportor blindat de personal Sisu XA-185 primit de ucraineni din Finlanda.

ZOKA, o pagină de Twitter pro-rusească cu peste 100.000 de urmăritori care a distribuit inițial înregistrarea, afirmă că ea a fost filmată în regiunea Donețk și că atacul asupra coloanei ucrainene a fost efectuat de separatiștii din regiune însă acest lucru nu a fost confirmat independent de alți observatori ai conflictului din Ucraina.

Ucraina își asigură cetățenii că eliberează teritoriul țării de invadatorii ruși

În discursul său adresat națiunii transmis luni noaptea, la 8 luni de la declanșarea războiului de către Rusia, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a subliniat că forțele armate ale Kievului continuă să elibereze teritoriul patriei și a apreciat că sentimentul de eşec la Kremlin devine tot mai puternic în contextul eșecurilor suferite recent și în regiunea Herson.

„Astăzi sunt exact 8 luni de război la scară largă. Ce s-a realizat în acest timp? Am apărat independenţa statului nostru - iar Rusia nu poate schimba asta. Eliberăm pământul ucrainean pas cu pas”, a asigurat el.

„Donbas, regiunea Harkov, regiunea Herson sunt acum auzite. Dar regiunea Zaporojie şi Crimeea vor fi auzite, de asemenea - va veni timpul şi toată Ucraina va fi liberă. Ucraina distruge aşa-numita 'a doua armată a lumii' – iar de acum încolo Rusia va fi doar o cerşetoare. Ei cerşesc ceva în Iran, încearcă să stoarcă ceva din ţările occidentale, inventând diverse prostii despre Ucraina, intimidând, înşelând”, a adăugat Zelenski.

„Niciodată Rusia nu va mai putea fi cineva care poate dicta ceva cuiva. Nu mai are potenţialul de a dicta. Lumea vede asta”, a mai subliniat președintele ucrainean.

Urmărește ultimele evoluții din a 244-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.