In aceste zile, romanii au lasat preocuparile curente la o parte si s-au pregatit pentru Inviere, sarbatoare pe care au petrecut-o, cei mai multi, in sanul familiei sau alaturi de prieteni. Acest lucru este valabil si in cazul politicienilor nostri, deputatul PD Laurentiu Mironescu, de exemplu, declarand ca a petrecut prima zi a sarbatorii pascale alaturi de prieteni, in Mangalia.

Tot acesta a afirmat ca, in cursul zilei de ieri, a fost prezent in Portul Constanta, pentru a-l intampina pe seful statului, Traian Basescu. „Am facut parte, alaturi de Mircea Banias, directorul general al CN APMC, din delegatia oficiala de primire", a afirmat Laurentiu Mironescu.

Revenind la sarbatoarea Invierii Domnului, deputatul a marturisit ca nu a primit nici un cadou, dar ca i-a daruit sotiei sale un iepure mare de ciocolata.

Reporter: Domnule Laurentiu Mironescu, cum ati putea descrie timpul petrecut de sarbatori?

Laurentiu Mironescu: In prima zi de Paste am fost la Mangalia, impreuna cu prietenii mei. Si pot spune ca m-am simtit bine. Sarbatorile pascale sunt, intotdeauna, un moment de linistire, de apropiere de cei dragi, de familie…

Rep.: Obisnuiti sa faceti cadouri cu ocazia sarbatorii pascale? Ati primit cadouri?

L.M.: Eu, unul, nu am primit nimic, insa i-am facut cadou sotiei mele un iepure mare din ciocolata, fiindca nu ma pricep la haine si mai ales pentru ca de asemenea, de cadouri s-a ocupat mama ei.

Rep.: Ati reusit ieri sa il vedeti pe Traian Basescu la venirea sa in Constanta?

L.M.: Da, chiar am facut parte din delegatia oficiala de primire, insa nu am urcat la bordul navei. Am stat pe cheu alaturi de Mircea Banias, dar nu am reusit sa discut cu Traian Basescu.

Rep.: Dar ati stabilit o intrevedere ulterioara cu dumnealui?

L.M.: Nu, singurul lucru pe care l-am facut a fost sa dau mana cu dumnealui, l-am salutat, dar nu am stabilit sa ne intalnim dupa aceea pentru a discuta anumite subiecte.

Rep.: Cum comentati faptul ca in urma cu catva timp au existat discutii referitoare la faptul ca sunteti in carti pentru preluarea fotoliului de ministru al Transporturilor?

L.M.: Nici nu incape discutia si nici nu e cazul sa discutam despre asa ceva. Si apoi, astfel de lucruri nu se discuta. Nici nu vreau sa ma gandesc la asa ceva.

Rep.: Totusi, despre remanierea actualului Guvern, in linii mari, ce ne puteti spune?

L.M.: Pana acum nu am reusit sa discut in Alianta despre acest subiect. Pe deasupra, nu am pozitia necesara pentru a comenta astfel de chestii.

Rep.: Ce includ planurile dumneavoastra de viitor?

L.M.: Din punct de vedere profesional, atentia mea se indreapta spre diminuarea efectelor corozive in ceea ce priveste domeniul maritim si portuar, pentru ca guvernarea PSD-ista a lasat urme grele pentru stat si pentru banul public.