Viceprimarul din Arad, Tiberiu Dekany, a fost ales, sambata, in functia de presedinte al organizatiei municipale a PNL, in cadrul Conferintei de alegeri. Alaturi de acesta s-a inscris in cursa pentru sefia organizatiei si Dacian Tolea.

Cu toate ca a fost suspendat din functia de membru pentru incalcarea codului etic al formatiunii politice, Tolea a spus ca a putut candida deoarece a contestat decizia Biroului Permanent Teritatorial, iar o hotarare finala nu a fost inca luata.

"Eu am facut o constestatie la Consiliul de Onoare si Arbitraj al PNL Arad. Daca acest for nu va schimba decizia suspendarii mele, voi ataca hotararea la Curtea de Onoare si Arbitraj de la nivelul central al partidului.

Oricum, eu am putut candida pentru presedintia organizatiei municipale, deoarece pana la aceasta data nu a fost data o sentinta executorie in cazul suspendarii mele", a spus Tolea.

Dintre cei 188 de delegati prezenti in sala mare a Casei de Cultura a Sindicatelor, unde a fost organizata Conferinta de alegeri, 138 au acordat votul lor pentru Dekany, contracandidatul sau obtinand 63 dintre sufragii. Fostul presedinte al organizatiei municipale, prefectul Cristian Stragea, i-a inmanat lui Dekany steagul organizatiei si i-a recomandat acestuia "sa-l mentina, mereu, sus".

El a mai spus ca a renuntat sa candideze pentru un nou mandat deoarece intentioneaza sa participe la competitia pentru presedintia filialei.

Scrutinul nu a fost, insa, lipsit de acuze. Imediat dupa aflarea rezultatelor, Dacian Tolea a afirmat ca la aceste alegeri a castigat masina de vot pusa la punct de echipa viceprimarului. "Jocurile au fost facute inainte de alegeri. Membrii au fost dusi prin localuri prin diverse cartiere, unde li s-a servit mici si bere.

In sala, in timp ce eu imparteam fluturasi cu discursul meu, tabara cealalta impartea biletete cu cei care trebuiau alesi in Biroul Municipal si care pana l-a urma au fost votati in componenta scrisa pe biletele", a spus Tolea.

Tot sambata au fost alesi si vicepresedintii organizatiei muncipale a PNL. Acestia sunt Florin Galis, Vasile Man, Gheorghe Schill si Alexandru Mihut.