Al doilea antrenament al internationalului Dorinel Munteanu a fost deschis publicului. Noul antrenor principal al "feroviarilor" i-a rugat pe jucatori sa i se adreseze cu apelativul "Munti", insa nici unul nu a indraznit sa-i spuna astfel.

Spectatorii prezenti la sedinta tehnica au ramas impresionati de varietatea schemelor exersate, declarandu-se fericiti ca se mai si "lucreaza", nu doar se alearga. Formatia basca Athletic Bilbao si-a anuntat sosirea la Cluj, in cursul zilei de astazi.

Obisnuiti cu sedintele de pregatire bazate in mare parte pe imbunatatirea conditiei fizice, jucatorii "feroviari" au avut surpriza de a avea parte de un antrenament bazat 100% pe exersarea unor scheme de joc si pe fixarea asezarii 1-4-4-2, pe care Dorinel Munteanu a anuntat-o la prima conferinta de presa.

"Ceferistii" au fost asezati pe posturi in noul sistem, iar antrenorul le-a cerut sa alerge in grup compact, dispusi pe posturile de baza, pe jumatatea terenului, pentru a se obisnui cu noile cerinte. Dorinel Munteanu si Gica Mihali au pasat intre ei, de pe o parte pe alta a terenului, jucatorilor cerandu-li-se sa urmareasca mingea, fara a iesi din sistemul in "linie".

Misiunea antrenorului a fost putin mai complicata decat s-a asteptat el, noii sai elevi avand nevoie de mai multe explicatii pentru a intelege exact ce vrea tehnicianul de la ei. Lamuririle au venit pe un ton calm, deloc arogant, Dorinel lasand impresia ca vorbeste in calitate de fotbalist si nu de antrenor principal.

Miuta dintr-o atingere

Dupa consumarea primei parti a sedintei de pregatire, jucatorii au fost impartiti in doua echipe si au jucat o miuta pe jumatate de teren. Nota de dificultate a acestui exercitiu a constat in obligativitatea jucarii mingii doar dintr-o singura atingere. Dorinel a fost imperial, dar pentru unii jucatori imblanzirea mingii a fost o corvoada.

Intre exercitii, sub conducerea "secundului" Gica Mihali, jucatorii au efectuat cateva minute de stretching. Apoi, Dorinel a ordonat trecerea la executarea centrarilor, unde si-a demonstrat, din nou, maiestria trimitand o centrare perfecta pentru lovitura de cap a lui Cosmin Tilinca.

Antrenamentul s-a incheiat cu un nou joc-scoala pe jumatatea terenului, unde a iesit in evidenta executia fundasului Panin, care a trimis o torpila in vinclul portii lui Stef. Sedinta de pregatire, a doua de la venirea lui Dorinel la Cluj, a durat 90 de minute, dupa ce primul antrenament s-a intins pe durata a 60 de minute.

La sedinta de pregatire de ieri, "Neamtul" a continuat in aceeasi nota, cu miute si exercitii tactice, toate in scopul obisnuirii jucatorilor cu jocul in "linie".

Tilinca nu vrea sa fie vedeta

Marcator a patru goluri in "dubla" cu formatia lituaniana FK Vetra, Cosmin Tilinca a fost luat in vizor de catre mass-media locala si nationala. Mai mult, ziarele din Tara Bascilor l-au anuntat ca principalul pericol pentru poarta lui Lafuente, aceasta pana la venirea lui Dorinel Munteanu.

Dupa antrenament, vizibil stanjenit de importanta care i se da, Tilinca le-a cerut ziaristilor prezenti sa nu-l mai laude prin ziare, pentru ca nu doreste sa-si faca dusmani in vestiar. "Scrieti de altii, nu de mine, ca nu am chef sa ma ia baietii la misto", a spus Cosmin Tilinca. Ultimul care a parasit vestiarul, in jurul orelor 20,30, a fost Dorinel Munteanu.

El a urmat un program de recuperare meticulos, cu 30 de minute de masaj. "Pai, de ce credeti ca a rezistat Dorinel atatia ani in fotbalul de mare performanta?", a spus Mihali. Conform declaratiilor lui Dorinel Munteanu, el va juca in meciul cu Bilbao, insa nu stie daca din primul minut.

Bascii vin in aceasta seara

Athletic Bilbao si-a facut cunoscut programul zilei de astazi pe site-ul oficial. Fotbalistii basci au avut programat, de la ora 10, un antrenament pe unul dintre terenurile bazei sportive Lezama, renuntand, astfel, la antrenamentul oficial de la Cluj.

Delegatia clubului din Bilbao a decolat spre Cluj in jurul orei locale 14, sosirea fiind programata pentru ora 18,45 (ora Romaniei), pe Aeroportul International Cluj-Napoca. Echipa, staff-ul executiv, sponsorii si invitatii acestora au ales sa se cazeze la hotelul "Rimini", in timp ce ziaristii (25 de persoane) vor trage la hotelul "Transilvania".

Plecarea intregii delegatii spaniole spre Bilbao este programata pentru sambata, in jurul orelor 22.

Kondaponi va semna cu CFR Ecomax

Conform unor informatii din interiorul clubului, in cursul saptamanii viitoare este asteptat, la Cluj, atacantul nigerian Pascal Naftali Kondaponi. El a sustinut, in urma cu trei saptamani, probe la formatia "feroviara", impresionand prin cele doua goluri marcate in partida "amicala" cu FC Ariesul Turda.

Kondaponi a evoluat in ultimele sezoane in Portugalia, la formatiile Freamunde, din liga a II-a, Maritimo Funchal si, ultima data, la Penafiel. Foarte probabil, nigerianul de 24 de ani va semna un contract pe doua sezoane.