Dupa ce a scapat cu bine de verificarea Corpului de Control al ministrului Administratiei si Internelor, Inspectoratul de Politie al Judetului Constanta a intrat in febra concursurilor. De asemenea, in aceasta perioada, conducerea IPJ are in derulare mai multe proiecte de sensibilizare si constientizare a populatiei cu privire la fenomenele infractionale stradale.

Ca o coincidenta, una dintre tintele infractorilor este chiar seful Inspectoratului, comisar sef Victor Popescu. Vineri, 18 noiembrie, orele 4.30, doi hoti au escaladat gardul locuintei sefului IPJ Constanta, comisar sef Victor Popescu, situata pe strada Oituz din Mangalia. Comisarul a fost alertat de cainii rotwailler, care au inceput sa latre.

Aflat in interiorul casei impreuna cu familia, seful IPJ a iesit sa vada ce se intampla si a descoperit, evident cu surprindere, ca tocmai lui i se intampla asta: doi hoti care incercau sa desfaca, cu o surubelnita, fereastra de la bucatarie. In momentul in care au sesizat ca au dat peste proprietarul casei, infractorii au rupt-o la fuga.

„Am alergat dupa ei, asa in pijamale cum eram, dar nu am reusit sa ii prind”, a declarat pentru „Replica” Victor Popescu. O patrula a Politiei Mangalia s-a deplasat la fata locului si a reusit sa recolteze urme papilare.

De altfel, a fost gasit un hot de fier vechi, care ar putea sa ii recunoasca pe cei doi indivizi ce au incercat spargerea la locuinta sefului IPJ Mangalia. „Am reusit sa descoperim cateva urme, pe care le vom analiza cat de curand.

Parerea mea este ca cei doi sunt hoti de fier vechi si venisera sa fure cate ceva din curtea familiei Popescu“, a declarat pentru „Replica“ comisar sef Nicolae Pescaru, seful Politiei Mangalia.

Bucur si Nicola nu mai candideaza pentru Politia Municipala

In alta ordine de idei, comisarul sef Victor Popescu, impreuna cu specialisti din cadrul IPJ Constanta, a pregatit o serie de proiecte in vederea sensibilizarii si constientizarii populatiei cu privire la pericolul reprezentat de infractionalitatea stradala.

„In aceasta perioada se desfasoara o campanie de prevenire a talhariilor si pregatim un proiect ce are drept scop diminuarea numarului accidentelor rutiere grave”, a precizat pentru „Replica” seful IPJ Constanta, Victor Popescu.

Cat despre proiectul de implementare a sistemului de monitorizare video a marilor intersectii si bulevarde, tot el ne-a declarat ca „am discutat si cu viceprimarul Nicolae Nemirschi, membru al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica, care a fost de acord sa demaram proiectul de la data de 1 ianuarie 2006”. De asemenea, IPJ Constanta este in febra concursurilor.

Dupa ce ieri s-au finalizat probele pentru cele 9 posturi de agenti, printre castigatorii concursului aflandu-se si doua fete, in data de 23 noiembrie a.c. se va sustine concursul pentru sefia Politiei Municipale.

Pentru aceasta functie s-au inscris patru candidati, subcomisar Stefan Anane, ofiter de cercetari penale in cadrul Politiei Municipale, comisar sef Vasile Otel, sef Politia Ovidiu, comisar sef Radu Ungureanu, sef Serviciu Cercetari Penale din cadrul IPJ Constanta si subcomisar Lucian Marius Vasile, ofiter specialist judiciar Politia Municipala, venit nu de mult din cadrul Politiei de Frontiera

Constanta. Dupa ocuparea fotoliului de sef al Politiei Municipale, la scurt timp va urma organizarea concursului pentru functiile de sef pentru Sectia 2 si respectiv 3.

De remarcat este si faptul ca cei doi favoriti inscrisi la prima incercare de organizare a concursului, comisar sef Ioan Bucur, sef Politia Port, cat si comisar sef Adrian Nicola, loctiitor al sefului Politiei Municipale, nu s-au mai aratat interesati de acest post.