Anul 2006 demareaza in PD Mures sub semnul disputelor. Este vorba despre un conflict izbucnit intre gruparea condusa de fostul lider al organizatiei judetene, Dinu Socotar, si nou-venitii in partid, respectiv sustinatorii primarului din Targu-Mures, Dorin Florea, cel care a preluat sefia filialei.

Desi Socotar vrea sa lase impresia ca a acceptat decizia venita de la conducerea centrala a partidului, sustinatorii acestuia, ajunsi sa ocupe posturi-cheie in judet, nu vor sa renunte la functii.

Asta, in ciuda faptului ca inca dinainte de a intra in PD, Florea a avertizat ca le va retrage sprijinul politic celor care detin functii doar prin prisma relatiilor avute cu fostul lider al organizatiei.

Primarul a vorbit, in ultimele luni, despre oamenii pusi la conducerea unor institutii de catre PD ca despre niste "ahtiati pentru functii", una din sintagmele folosite fiind aceea de "agatatori de rufe".

Astfel, Florea a reusit deocamdata sa blocheze concursurile pentru sefia Garzii Financiare, unde Valentin Baziotis a fost convins sa nu mai participe la examen, dar si cel pentru functia de sef al Inspectoratului Scolar, unde democratii au sustinut-o pe Suzana Ganta, una dintre apropiatele lui Dinu Socotar.

La finele anului trecut, Dorin Florea l-a atacat dur si pe fostul lider al filialei, declarandu-se total nemultumit de modul in care Socotar a condus organizatia si s-a declarat convins ca va reusi sa obtina votul membrilor PD Mures.

Sustinatorii fostului lider pregatesc, insa, o contraofensiva cat se poate de dura, care vizeaza, potrivit anumitor surse din PD Mures, aducerea primarului in fata Comisiei de Disciplina a partidului din care face parte si actualul director al Postei Mures, Ioan Covaciu, unul dintre cei despre care Florea a lasat sa se inteleaga ca nu are ce cauta sa ocupe un asemenea post.

"Declaratiile domnului Florea trebuie analizate de forurile competente ale partidului, ma refer aici la Comisia de Etica, deoarece astfel de declaratii sunt de natura a scadea autoritatea oamenilor nostri", a spus Co-vaciu.

Totodata, alte surse din filiala PD sustin ca o asemenea sesizare ar fi fost deja ticluita, urmand sa ajunga in scurt timp pe masa comisiei. Este, insa, putin probabil ca Florea va fi gasit vinovat, avand in vedere ca el beneficiaza de sprijinul unor nume importante din partid.