Conducerile companiei Bechtel si Cartel Alfa, grupare la care este afiliat sindicatul angajatilor de la Autostrada "Transilvania", au amanat, pentru inceputul lunii februarie, negocierile privind renegocierea contractului colectiv de munca.

Desi o prima runda de negocieri trebuia sa se desfasoare la sfarsitul saptamanii trecute, ea a fost amanata, pe motiv ca cei de la Bechtel nu au primit inca, de la Bucuresti, valoarea finantarii necesara continuarii constructiei autostrazii.

"Negocierile au fost amanate pentru 7 februarie. Cei de la Bechtel nu au primit inca valoarea finantarii pe anul in curs si de aceea inca nu pot decide nimic. Cu toate ca sunt dispusi sa faca angajari, ei nu stiu care va fi numarul acestora si nici nu pot lua nici o hotarare.

Asa ca, de comun acord, am amanat negocierile pana ce vom avea o baza concreta pe care sa discutam problematica muncitorilor. Nu putem vorbi degeaba", a declarat Grigore Pop, presedinte al Cartel Alfa Cluj.

Reprezentantii angajatilor Bechtel au cerut, la sfarsitul anului trecut, prelungirea contractelor de munca cu doua luni, adica pana la 20 februarie 2006, data limita pana la care ar trebui sa fie semnat noul contract colectiv de munca. In momentul de fata, 80 de muncitori asigura conservarea si paza santierului Bechtel, in vederea reluarii lucrarilor la autostrada.