Vanatorul care a fost impuscat accidental, sambata trecuta, in timpul unei partide de vanatoare de primarul orasului muresean Ludus, Ovidiu Dancu, a decedat, ieri dimineata la Spitalul Judetean.

Surse medicale sustin ca victima, Nicolae Gherman, ar fi suferit o serie de complicatii care i-au fost fatale dupa ce a fost ranit deosebit de grav la gat de un glonte iesit din arma edilului in timp ce se aflau impreuna cu alti 28 de parteneri la vanatoare de mistreti in zona Sovata.

In aceste conditii, primarul va fi cercetat pentru ucidere din culpa, in cazul in care va fi gasit vinovat, riscand sa fie condamnat la inchisoare intre 1 si 7 ani si sa isi piarda calitatea de ales, precum si dreptul de a candida pentru aceasta functie o anumita perioada de timp.

"Incadrarea juridica a faptei este ucidere din culpa", a declarat seful Inspectoratului Judetean de Politie, comisarul-sef Ioan Nicolae Cabulea.

Comandantul IPJ a confirmat, la randul sau, decesul vanatorului si a adaugat ca in speta s-a facut deja o reconstituire a modului in care s-a produs incidentul. Cabulea a mai spus ca urmeaza o noua expertiza la fata locului, in paralel cu verificarea armei cu care s-a tras si a munitiei folosite.

Comisarul-sef a evitat sa se lanseze in supozitii in ceea ce priveste rezultatele primei reconstituiri si vinovatia cuiva.

Surse din cadrul Politiei, sub protectia anonimatului, sustin, insa, ca primele concluzii ar fi in defavoarea lui Ovidiu Dancu. "Se pare ca ar fi tras din spatele victimei, deci nu a respectat regulamentul de vanatoare", a spus unul dintre angajatii institutiei. Acesta a adaugat ca altfel nu prea poate fi explicat logic incidentul.

Primarul de la Ludus nu a vrut sa comenteze rezultatul reconstituirii si s-a aratat profund marcat de decesul partenerului sau de vanatoare. "Nu vreau sa comentez reconstituirea si afirmatiile unora. Nu vreau sa influentez nici ancheta, deci nu vorbesc despre acest subiect. Ce va pot spune este ca am vorbit cu avocatul si vom vedea ce facem in zilele urmatoare.

Sincer, imi pare rau ca a murit acel om si sunt alaturi de familia indoliata", a declarat Ovidiu Dancu.

Imediat dupa producerea incidentului, edilul, care are permis de vanatoare de peste 8 ani, a afirmat ca a respectat regulile de vanatoare si ca tinta sa a fost, de fapt, un mistret care a aparut in fata standurilor.