Saptamana trecuta ar fi trebuit sa aiba loc licitatia pentru contractarea serviciului de proiectare pentru Planul Urbanistic de Detaliu si Studiul de fezabilitate pentru obiectivele de investitii "Amenajare, redimensionare piete publice, municipiul Cluj-Napoca pentru Piata Flora, Piata Hermes, Piata Zorilor", care erau administrate de SC APO SA.

Printr-o hotarare a Consiliului Local din luna ianuarie, s-a decis rezilierea contractului de asociere a Primariei cu APO, din cauza nerespectarii obligatiilor firmei clujene prevazute in contractul de asociere.

Din cauza lipsei ofertelor, comisia de licitatie a Primariei, condusa de viceprimarul Janos Boros, a fost nevoita sa amane licitatia, iar data la care va fi organizata urmatoarea licitatie va fi stabilita de primarul Emil Boc. Totusi, doua firme clujene achizitionasera caiete de sarcini& SC Planwerk SRL si SC Autodoc SRL.

Firma romano-germana Planwerk a mai incercat o colaborare cu primaria clujeana, in timpul mandatului Funar. Cu toate ca primarul de la acea vreme sustinea proiectul propus de Planwerk, consilierii locali s-au opus vehement.

Atitudinea institutiei clujene a fost aspru criticata de arhitecti, in special de catre Vasile Mitrea, presedintele Oridinului Arhitectilor filiala Transilvania, care vedea acest refuz drept "o palma pentru clujeni".

Fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar, a incercat sa sprijine de la bun inceput firma Planwerk, nascuta in urma infratirii dintre orasul german Koln si Cluj-Napoca. De cealalta parte a baricadei, desi nu s-au depus oferte concrete, era SC Autodoc, contracandidata firmei Planwerk. Initial, Autodoc se ocupa exclusiv cu service auto.

Firma clujeana s-a specializat ulterior, in industria echipamentelor de ridicat (vanzare, cumparare si intretinere stivuitoare). Autodoc nu este cunoscuta in vreun alt domeniu, care sa dovedeasca capacitatea firmei de contractare a serviciului de proiectare pentru Planul Urbanistic de Detaliu si Studiul de Fezabilitate.