Aproape 40 de familii din comuna timiseana Mosnita Noua, aflati in situatia de a-si pierde locuintele, s-au adunat, ieri dimineata, in fata Primariei pentru a-i cere socoteala primarului Emil Arseni. Scandalul, care mocneste de mai multa vreme, are in prim-plan acapararea unor terenuri de catre un consilier judetean social-democrat, cu "girul" edilului PNL din Mosnita.

Cele 39 de familii care locuiesc in garsoniere construite de o fostul IAS au ajuns in situatia de a fi evacuate, dupa ce Vasile Rotarescu, consilier judetean PSD, a cumparat o suprafata importanta de teren din comuna, pe care se afla si blocurile construite inainte de Revolutie.

Revoltati, mai multi localnici aflati in aceasta situatie sustin ca si-au cumparat locuintele in 2001, de la fosta unitate agricola de stat, insa nu au reusit sa-si intabuleze si dreptul de proprietate asupra terenului.

Oamenii au explicat ca, la putina vreme dupa ce unitatea a intrat in lichidare, AVAS a trimis o adresa Primariei Mosnita Noua prin care ii solicita sa anunte printr-o lista toti locatarii ca sa-si clarifice situatia. Localnicii mai sustin ca primarul ar fi tinut adresa intr-un sertar, fara sa ii anunte ca va avea loc o licitatie, asa ca s-au trezit ca in curand vor ajunge in strada.

"Primarul nostru e mana in mana cu consilierul Rotarescu", strigau, ieri, oamenii. Acestia mai sustin ca, desi fac parte din partide diferite, cei doi sunt prieteni de-o viata, dovada ca au si fost impreuna la licitatia de la Bucuresti. "Consilierul si primarul isi cresc oile impreuna; au vreo 600", au adaugat satenii.

Pe de alta parte, primarul Emil Arseni sustine ca pamantul nu este al administratiei locale, dar recunoaste ca este prieten de 30 de ani cu Rotarescu. "Nu zic ca nu au motive sa fie suprarati, dar noi nu avem nici o vina. Vom incerca sa ii impacam pe toti.

Voi propune in sedinta Consiliului Local de miercuri sa ii dam consilierului judetean Rotarescu doua hectare din pasunea comunala, in schimbul terenului pe care se afla casele oamenilor", a adaugat edilul.

Varianta propusa de primar nu pare una viabila, in conditiile in care consilierii locali nu sunt de acord cu acest schimb, pe motiv ca ar fi ilegal.