Seful Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Cluj, Mihai Costin, a intrat in vizorul prefectului Alin Tise. Acesta din urma acuza presupuse nereguli legate de organizarea unui concurs pentru mai multe posturi din conducerea Finantelor. Tise a afirmat ca mai multe persoane i-au cerut sa intervina pentru a asigura corectitudinea examenului care a avut loc acum o saptamana.

Cei care i s-au plans prefectului i-au indicat acestuia si numele potentialilor castigatori. Alin Tise sustine ca doi dintre cei indicati de functionarii nemultumiti din cadrul DGFP au castigat intr-adevar posturile.

Conducerea Finantelor a scos la concurs o functie de consilier superior si trei de consilier principal, precum si mai multe posturi de asistent. O parte a angajatilor Directiei de Finante sustin ca persoanele favorizate de directorul Mihai Costin ar fi primit subiectele de examen inca de vineri, desi proba scrisa a avut loc luni, iar cea orala marti.

De asemenea, trei persoane, despre care se crede ca ar fi favorizate, au dat examenul scris intr-o alta sala decat cea in care au fost testati ceilalti candidati. Alin Tise a mai declarat ca i-a cerut directorului Finantelor o informare completa pe aceasta tema si a adaugat ca ar putea cere Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP) sa anuleze concursul.

Totodata, prefectul analizeaza posibilitatea de a cere demiterea directorului DGFP. Tise a adaugat ca de acum inainte isi va trimite reprezentanti la toate concursurile organizate de institutiile publice.

Pe de alta parte, Mihai Costin a afirmat ca organizarea examenului a fost suta la suta corecta. El a adaugat ca nimeni nu a formulat nici o contestatie.