Constanta pare a fi intrat in zodia ororilor. Nu s-au stins bine ecourile cutremuratoarei crime de la 23 August, in care o fetita de noua ani a fost ucisa de un adolescent suspectat de comiterea a inca unui omor si aflam de existenta unui alt dement.

Dupa aproape o zi intreaga de audieri, miercuri noaptea, politistii au fost de-a dreptul socati sa afle ca se aflau in fata unui criminal in serie. Chiper a recunoscut nu numai ca l-a ucis marti pe Omer, dar a marturisit si comiterea altor doua asasinate, in intervalul 2- 4 decembrie 2005.

Iar modul de actiune e desprins parca din filmele de groaza: sceleratul isi ademenea victimele in apartament, unde le omora lovindu-le cu un ciocan in cap. Pe langa Omer, a mai fost macelarit cu ciocanul Neagu Patru, de 30 ani, dat disparut pe 4 decembrie anul trecut.

In cazul lui Claudiu Barbulescu, de 26 ani, disparut in aceeasi perioada a anului, Chiper s-a gandit sa-si imbunatateasca „repertoriul" si, dupa ce l-a chemat la el acasa, l-a otravit cu o solutie de furadan pe care i-a pus-o in suc.

Toate cadavrele au fost pe urma ambalate in saci de plastic, lipiti cu scotch, apoi aruncate in Canalul Dunare-Marea Neagra, dupa ce la atasa mai multe greutati. Locul care se descotorosea de victimele sale era mereu aceeasi, in zona Basarabi-Cumpana-Agigea.

Ieri, politistii au reusit sa descopere toate cele trei cadavre: Omer aruncat langa podul de la Basarabi, Barbulescu a fost gasit in zona dintre Basarabi si Agigea, iar Neagu in dreptul localitatii Cumpana.

De remarcat acuratetea cu care lucra Chiper: cadavrele lui Barbulescu si Neagu au fost gasite aproape intacte, desi au stat aproape patru luni in apa, deoarece criminalul a sigilat foarte bine sacii, iar greutatea atasata le-a tinut tot timpul pe fundul Canalului, unde au fost aproape congelate de apa extrem de rece.

Ucidea martorii tranzactiilor, dar a uitat sa scape de cateva hartii

Toate persoanele implicate in acest caz sunt dealeri particulari de masini de lux, care au ajuns sa se cunoasca intre ei in urma tranzactiilor pe care le faceau.

Particularitatea lui Chiper era aceea ca nu aparea niciodata in actele pe care le incheia, folosindu-se mereu de un intermediar, pe care il omora. Sirul este cam acesta: Neagu Patru a fost contactat de Chiper, care incheie actele pentru achizitionarea unei masini de la acesta prin intermediul lui Claudiu Barbulescu.

Chiper ia masina, dupa care, ca sa nu mai plateasca, il cheama la el acasa pe Neagu si „rezolva" problema datoriei cu ciocanul.

Asasinul a considerat apoi ca Barbulescu stie prea multe, mai ales ca l-a pus sa si falsifice actele de vanzare- cumparare incheiate cu Neagu si a decis in consecinta sa-si stearga urmele... cu furadan.

Pretul celor doua omoruri? 13.000 euro, adica banii pe care i-a luat pe masina lui Neagu Patru, in conditiile in care limuzina costa cel putin 25.000 euro. La fel s-a intamplat acum doua zile, cu Omer Arun.

L-a ademenit in apartamentul sau, sub pretextul de a incheia tranzactia si l-a lovit cu ciocanul pana l-a lasat fara suflare. Interesanta este si povestea femeii gasite alaturi de le in masina oprita de politisti.

Lacramioara Iordache era iubita lui, dar si cea care ii intocmea actele, intermediarul care semna contractele in locul sau. Tinand cont de antecedente, este foarte probabil ca femeia sa se fi aflat si ea pe lista neagra a lui Chiper.

Si poate ca nu s-ar fi intamplat nimic, iar cadavrele lui Omer, Barbulescu si Neagu ar fi putrezit pe fundul Dunarii, daca asasinul nu ar fi fost neglijent. Imediat dupa ce Mercedesul lui Omer a fost identificat si oprit in trafic, a fost escortat la Sectia 2 de Politie.

La coborarea din masina, Chiper a incercat sa arunce actele lui Omer Arun (cartea de identitate si pasaportul), fapt sesizat de politisti care au devenit din acest moment extrem de suspiciosi. Mai mult, in masina se aflau si doua facturi de vanzare-cumparare a masinii, dintre care una falsa.

Din fericire, pentru Lacramioara, asasinul a fost prins inainte de a se hotari sa scape si de ea. Deocamdata, nu exista raportate si alte disparitii asemanatoare, dar cercetarile continua.

Remus Stefan Chiper este cercetat in stare de retinere pentru triplu omor deosebit de grav cu premeditare si talharie, cel mai feroce criminal constantean urmand sa-si petreaca restul vietii la inchisoare.