Prefectul de Timis, Ovidiu Draganescu, a dezvaluit ca a primit telefoane de avertizare, in care a fost "sfatuit prieteneste" sa lase balta controalele masive pe care le-a demarat la farmaciile din judet. "Mi s-a spus ca cei implicati in aceste afaceri au foarte multi bani si ca nu pot opri singur acest fenomen", a declarat prefectul.

Acesta a spus ca nu s-a simtit amenintat in nici un fel de aceste telefoane si nici nu vrea sa spuna de la cine a primit aceste semnale, dar a completat ca este decis sa afle cine este in spatele "mamutilor comerciali". "Acestia nu mai sunt la putere, iar eu nu mai fac politica", a adaugat Draganescu.

Reprezentantul guvernului in teritoriu nu se lasa batut in privinta amplasarii de scaune in farmacii, in ciuda faptului ca farmacistii au catalogat ideea drept absurda.

"Am solicitat farmaciilor sa faca o zona in interiorul unitatilor, unde sa amplaseze scaune", a declarat Draganescu. Din punctul sau de vedere, controlul ar trebui extins de la farmacii si catre depozitele de medicamente, unde suspecteaza alte interese. "Vreau sa atentionez ca intelegerile intre angrosisti si medici pentru a promova unele medicamente mai scumpe sunt ilegale.

Sper sa nu aflam ca s-au vandut mai multe medicamente de un anumit fel decat cele care au intrat in tara", a afirmat prefectul. Draganescu este convins ca farmacistii au ceva de ascuns, pentru ca au reactionat "temator" la vestea ca vor fi supusi controalelor.

La finele saptamanii trecute, reprezentantii Colegiului Farmacistilor din Timis i-au cerut prefectului sa le refaca imaginea, dupa ce acesta "le-a terfelit" profesia. Prefectul a ordonat un control al Garzii Financiare pentru a demonstra ca se elibereaza retete pe sub mana. "Retetele aduse de acasa nu sunt date pe sub mana. Eventual, ele apartin rudelor angajatilor din farmacii.

Sa ii punem si pe angajati sa stea la coada?", se intreba Ana Miclea, lidera farmacistilor din Timis.