Fostii membri ai Organizatiei din Bistrita-Nasaud a Uniunii pentru Reconstructia Romaniei (URR) au anuntat, joi, ca se retrag din viata politica. Ei si-au motivat gestul din cauza faptului ca filiala PPCD (PNTCD) din judet nu a respectat hotararea de comasare dintre cele doua formatiuni, luata, anul trecut, la Congresul unificarii crestin-democrate.

Dintr-un comunicat remis, joi, de fostul presedinte al organizatiei judetene a URR, Alexandru Toniuc, un alt motiv pentru care s-a luat aceasta decizie este acela ca la nivelul conducerii centrale a PPCD nu s-a dat dovada de "vointa politica de a transpune in practica hotararile adoptate in comun si, in mod special a dezideratului crearii in Romania a unei noi clase politice, capabile sa aduca

moralitatea si responsabilitatea in viata publica". Potrivit sursei citate, la Congresul unificarii crestin-democrate, termenii comasarii au fost stabiliti intr-un "Protocol de Comasare" si un "Adendum la Protocol".

"La mai bine de 15 luni de la aceasta data, membrii URR din Bistrita-Nasaud constata ca, la nivelul judetului, fuziunea nu s-a realizat din vina exclusiva a conducerii PNTCD Bistrita-Nasaud, care nu a recunoscut si nu a dorit sa respecte prevederile documentelor adoptate la Congres.

Astazi (joi Ð n.r.), tragem si noi cortina peste ce a fost URR Bistrita-Nasaud, transmitand pe aceasta cale simpatizantilor nostri faptul ca la nivelul judetului nu s-au constituit forurile si structurile de conducere ale PPCD, ca nici unul din membrii URR nu a devenit membru al PNTCD, nu a participat la activitatea si deciziile PNTCD si ca, practic, PPCD Bistrita-Nasaud nu exista.

In toata perioada scursa de la congresul de unificare, activitatea si pozitiile exprimate public de reprezentantii PNTCD nu ne-au reprezentat, fiind de multe ori contrare principiilor si valorilor impartasite de membrii URR", a mai spus Toniuc.

Liderii organizatiei judetene a PPCD nu au vrut sa comenteze situatia creata de retragerea membrilor URR din partid.