Rasturnare spectaculoasa de situatie in controversatul proces intentat unor elevi timisoreni, acuzati de uciderea unui copil al strazii.

Laboratorul de genetica a Institutului de Medicina Legala "Mina Minovici" din Bucuresti a comunicat Tribunalului Timis ca "analiza repetata a fragmentelor de tesut muscular prelevate de la cadavrul exhumat, presupus a fi al minorului Cosmin Raducan, nu a condus la evidentierea de profile ADN".

Cu alte cuvinte, teoria avocatilor celor sapte inculpati, conform careia victima ar fi, de fapt, in viata, ar putea fi reala, ceea ce ar putea duce la disculparea adolescentilor.

Procesul "satanistilor" - cum au fost ei numiti - este unul dintre cele mai dificile si controversate cauze aflate in atentia judecatorilor timisoreni. In 2004, Tribunalul a redeschis pentru a doua oara dezbaterile in acest proces, dupa ce judecatorii au constatat ca nu pot pronunta un verdict in proces.

Cauza ii are in prim-plan pe sapte elevi din orasul de pe Bega, acuzati ca ar fi ucis cu sange rece un copil al strazii. Despre adolescenti s-a spus ca ar face parte dintr-un grup satanist sau ca ar fi simpatizanti ai miscarii neonaziste.

Zguduitoarea poveste a inceput in 5 martie 2002, cand la Politia Municipiului Timisoara s-au prezentat doi copii ai strazii, care au denuntat o crima. Ei au povestit ca in noaptea de 4/5 martie, in jurul orelor 2.00, in timp ce dormeau impreuna cu Cosmin Raducan (14 ani), si el copil al strazii, intr-un canal situat pe malul Begai, pe splaiul N.

Titulescu, au fost treziti de o ceata de adolescenti inarmati cu bate. Copiii au mai sustinut ca ar fi fost amenintati si obligati sa iasa din canal, dupa care cei sapte s-ar fi pus cu batele pe ei.

Doi dintre copiii strazii au reusit sa fuga, iar cel de-al treilea, Cosmin Raducan, s-a refugiat inspre malul Begai. Acesta ar fi fost inconjurat de agresori care, prin amenintare, l-ar fi silit sa se arunce singur in apa. Cand au avut certitudinea ca baiatul a fost inghitit de ape, cei sapte elevi ar fi plecat sa continue cheful inceput, se arata in actul de inculpare.

Expertiza ar putea schimba radical soarta celor sapte elevi-inculpati, dar si mersul procesului.