Activitatea directorilor celor cinci societati de pe platforma Nictramonia va fi verificata saptamana viitoare de catre corpul de control al presedintelui AVAS, Razvan Orasanu. Acesta vrea sa stie cum s-au acumulat datorii de 12 milioane de dolari dupa ce Nitramonia revenit in patrimoniul statului.

Pe de alta parte, conducerea AVAS vrea sa vanda individual cele cinci societati de pe platforma Nitramonia. Aceste demers vine dupa tentativa de a privatiza la pachet aceste companii a esuat.

Doua dintre firmele de pe platforma se afla in vizorul fondului Mass Financial Corporation, interesat si de preluarea uzinei Tractorul Brasov. Conducerea AVAS va contacta si nfirmele care si-au manifestat in trecut interesul pentru Nitramonia.

In paralel, o serie de active vor fi vandute. Cu banii incasati, AVAS spera sa plateasca datoriile combinatului din Fagaras.

Primele plati au fost facute catre muncitori. Acestia au primit cate 300 de lei noi din salariile restante.

In paralel cu aceste eforturi, directorii celor cinci societati vor trebui sa prezinte planuri pentru redresarea firmelor pe care le conduc. In caz contrar, ei vor fi concediati.