Primarul Emil Boc a inaugurat ieri dimineata strazile finalizate din centrul orasului, cuprinse in programul de modernizare executat de firma italiana Tirena Scavi.

Strazile finalizate inaugurate ieri de primarul Emil Boc sunt Petru Maior, Piata Lucian Blaga, Clinicilor, Bulevardul 21 Decembrie si Republicii. Cu aceasta ocazie, Boc a desfacut o sampanie in cinstea realizarii firmei italiene Tirena Scavi, de care s-a declarat foarte multumit.

Directorul tehnic al Primariei, Sorin Apostu, a declarat ca prin contractul cu Tirena Scavi s-a facut o economie de 25 la suta fata de cat era prevazut in calculele initiale ale institutiei.

Strada Petru Maior, cuprinsa intre strazile Memorandumului si Piata Lucian Blaga, are o lungime de 180 de metri liniari, patru benzi de circulatie si o suprafata totala de 3400 mp. La carosabil s-a realizat frezarea imbracamintei asfaltice si asternerea a trei straturi de beton asfaltic cu o grosime de 15 cm. Trotuarele au fost executate din dale de beton. Valoarea lucrarii a fost de 495 de mii de lei noi.

Piata Lucian Blaga are o suprafata carosabila de 4280 de mp, sase benzi de circulatie, iar valoarea lucrarilor a fost de 883 de mii de lei noi. Strada Clinicilor, cu o lungime de 840 de metri liniari si o suprafata totala de 9200 mp si doua benzi de circulatie, a costat 1,6 milioane de lei noi. La aceasta strada s-au facut si trotuare cu mixtura asfaltica.

Bulevardul 21 Decembrie, tronson cuprins intre Piata Unirii si Piata Avram Iancu, are o lungime de 4330 de metri liniari si doua benzi de circulatie.

Lucrarile executate au constat in sapaturi, asternerea unui strat de balast de 45 cm si a trei straturi de beton asfaltic cu o grosime de 15 cm. Trotuarele au fost executate din dale de beton. Valoarea lucrarilor a fost de 2,8 milioane de lei.

Reglementarile rutiere pe strazile modernizate din centrul municipiului vizeaza interzicerea stationarii masinilor pe trotuare. In cazul in care masinile vor stationa pe trotuare, acestea vor fi ridicate de RADP, iar proprietarii vor fi nevoiti sa plateasca 1,7 milioane de lei vechi pentru a-si recupera masina.