Organizatiile locale ale PNL, PD si UDMR au semnat un protocol de sustinere a lui Nelutu Cristina pentru functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Arad. In aceste conditii, Nelutu Cristina urmeaza sa fie validat ca si consilier judetean la una dintre viitoarele sedinte ale Consiliului Judetean.

Surse liberale sustin, insa, ca viitorul vicepresedinte va fi desemnat abia dupa alegerile pentru sefia organizatiei judetene a PNL Arad.

Nelutu Cristina este unul dintre cei care si-au anuntat intentia de a candida pentru presedintia PNL Arad, insa, el va trebui sa renunte la aceasta optiune in urma negocierilor din interiorul formatiunii politice, primind in schimb postul de vicepresedinte CJ, ramas liber dupa numirea lui Gavril Popescu ca prefect interimar al judetului.

In aceste conditii, favorit in cursa pentru sefia PNL Arad ramane fostul prefect Cristian Stragea, cunoscut ca fiind un apropiat al taberei conduse de deputatul liberal, Titu Gheorghiof. Totodata, conducerea interimara a PNL Arad a anuntat deja ca il va sustine pe fostul prefect in cursa pentru sefia organizatiei judetene.

Presedintele interimar al liberalilor aradeni, Gheorghe Florea il considera pe Stragea ca fiind cel mai potrivit pentru a conduce organizatia. "Noi, cei din Biroul Interimar Judetean i-am propus lui Cristian Stragea sa accepte sa candideze pentru functia de presedinte PNL Arad. Ma bucura faptul ca a demisionat din fruntea Prefecturii si a acceptat oferta noastra", a spus Florea.

Cristian Stragea a revenit, la inceputul acestei luni, in Partidul National Liberal, dupa ce si-a dat demisia din functia de prefect al judetului Arad. El a primit functia de consilier de stat in Cabinetul condus de Calin Popescu-Tariceanu si a anuntat ca va candida pentru presedintia PNL Arad.

Alegerile pentru sefia organizatiei judetene a PNL Arad vor fi reluate in data de 7 octombrie, dupa ce scru-tinul din luna februarie a fost anulat, in urma unei contestatii depusa de vicepresedintele filialei, deputatul Mihai Calimente. La data de 10 mai, Curtea de Onoare si Arbitraj a PNL a decis invalidarea alegerilor din cadrul organizatiei aradene, admitand o contestatie depusa de Calimente.

Acesta sustinea ca are dovezi privind influentarea delegatilor la Conferinta, carora li s-ar fi oferit diverse cadouri pentru a vota intr-un anumit mod, acuzandu-l direct pe Sever Jurca, cel care a castigat, in februarie, alegerile in confruntarea cu deputatul Titu Gheorghiof. In urma invalidarii alegerilor, la PNL Arad a fost numit un presedinte interimar, care este Gheorghe Florea. Acesta a anuntat deja ca nu va candida pentru sefia organizatiei judetene.