Sute de participanti

Oferta culturala a Sibiului a fost completata, inca de acum doi ani, cu un Festival de Dans. Dupa o prima editie timida, interesul participantilor a crescut vertiginos.

Miine, incepe o a treia editie, la care si-au anuntat prezenta circa 500 de studenti, din 14 centre universitare. „Unora le place jazzul, altii merg la teatru si unii se pierd in promenade prin galerii.

Intr-o lume in continua miscare, Arta ia diverse forme, iar Sibiul pare un laborator propice pentru chimia formelor de exprimare artistica.

Din viata cetatii nu putea lipsi un Festival de Dans, care completeaza in mod normal agenda culturala si intra, prin a treia editie, in familia traditionala a marilor evenimente ale burgului", spune Liliana Popescu, directorul Casei de Cultura a Studentilor (CCS) Sibiu.

Provocati la dans

Practic, pentru tinerii dansatori din tara, Sibiul tinde sa devina orasul care ii poate transforma peste noapte in vedete. Iar festivalul isi face loc, prin amploare si valoarea participantilor, printre alte mari evenimente culturale organizate in oras, intre care Festivalul International de Teatru, Festivalul de Jazz, Festivalul Artei Lirice, Salonul International de Arta Fotografica, Festivalul de Arta Medievala sau Festivalul Traditiilor Populare.

"Daca acum doi ani va anuntam asediul dansului, iar anul trecut va intindeam o invitatie la cea mai mare miscare de dans studentesc, la a treia editie consecutiva in Sibiu a Dance Fest-ului, va provocam sa dansati", adauga Liliana Popescu.

Maraton de spectacole

A treia editie a "Dance Fest" este gindita ca o competitie la nivel national si ca un maraton de spectacole oferite de trupe din intreaga tara.

Concursul este impartit pe cinci sectiuni (ansambluri, formatii, grupuri, duete, individual) si sapte genuri (modern, contemporan, caracter, show-revue, clasic, jazz, dans, inedit). Prima „lectie de dans" va fi predata spectatorilor miine seara, de la ora 19, in sala mare a Casei de Cultura a Sindicatelor. In concurs intra si „M&M" si „Microbis", trupele de dans ale CCS Sibiu.

Juriul - toata sala

Anul acesta, competitia propriu-zisa, in fapt a 18-a editie a Concursului National Studentesc de Dans, va fi supervizata de un juriu de specialitate.

Mihai Constantin Ranin, regizor, scenograf si directorul Teatrului "Tony Bulandra" din Tirgoviste, Cosmin Manolescu, coregraf, dansator si manager cultural, Valentin Codoiu, artist-scenograf, Ovidiu Dragoman, fost prim balerin, profesor de coregrafie si manager cultural si Dragan Micic, coregraf (Serbia) vor puncta originalitatea, compozitia coregrafica, valoarea interpretativa si impresia artistica.

Ca si anul trecut, Festivalul va beneficia si de un juriu al presei, care va acorda, la rindul sau, un premiu.

Tot in spiritul traditiei lansate acum doi ani, sibienii isi vor putea vota formatia, urmind sa decida unde merge premiul publicului.