Un caz cutremurator a fost facut public, ieri, de politistii din Alba. Un baiat de 12 ani din resedinta judetului a fost victima unui viol comis, in podul cantinei unei scoli, de cinci adolescenti cu varste cuprinse intre 12 si 16 ani.

Potrivit anchetatorilor, faptuitorii, elevi la diferite scoli din Alba Iulia, au intretinut relatii sexuale, prin amenintari si constrangere fizica, cu U. C. in varsta de 12 ani. Violul a avut loc luni seara, in podul cantinei aflate in curtea unei scoli generale.

Politistii au precizat ca baiatul mai primise amenintari de acest gen din partea unui grup mai mare de adolescenti, din care faceau parte si cei cinci agresori. In seara in care a avut loc nefericitul eveniment, victima se plimba prin oras cu mai multe colege.

La un moment dat a fost inconjurat de un grup mai mare de adolescenti, care l-au amenintat, din nou, ca-si vor pune in practica intentia de a-l viola.

Baiatul a incercat sa se refugieze in sediul Casei de Cultura a Sindicatelor, dar a fost prins de cei care l-au amenintat. Cinci dintre acestia l-au dus in curtea scolii din apropiere, l-au urcat in podul cantinei unde l-au violat.

Victima, care este elev la scoala in incinta careia a fost agresat, nu le-a marturisit nimic parintilor, dar i-a spus unei colege, care, la randul sau, i-a povestit dirigintei. Aceasta i-a anuntat imediat pe parintii baiatului, care au sesizat Politia.

Autorii violului, care sunt tot elevi, au fost identificati in aproximativ doua ore. Doi dintre agresori au varsta de 16 ani, alti doi au 13 ani, iar cel mai mic are 12 ani.

Fata de cei doi minori de 16 ani s-a luat masura retinerii pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentati Parchetului de pe langa Tribunalul Alba, cu propunere de punere in miscare a actiunii penale si arestare preventiva. Ceilalti trei sunt cercetati in stare de libertate.

Politistii verifica si daca grupul adolescentilor violatori nu a mai savarsit si alte fapte de acest gen.