Potrivit unor surse din conducerea centrala a Partidului Democrat, primarul municipiului Bacau, Romeo Stavarache, a purtat o discutie confidentiala cu secretarul general al PD, Vasile Blaga. Conform informatiilor, intanlirea a fost provocata de Stavarache iar subiectul a fost unul politic.

Mai exact, este vorba de dorinta alesului bacauanilor de a parasi PNL, partid in care nu se mai simte foarte comod.

Dezamagit dupa ce la Congres nu a fost ales presedinte, nemultumit ca fondurile guvernamentale nu sunt chiar atat de mari pe cat se astepta si ingrijorat de caderea in sondaje a liberalilor, Stavarache incearca sa-si aranjeze ploile politice pentru a prinde inca un mandat de primar.

Informatia a fost primita cu circumspectie in lumea politica bacauana, doar Ioan Chiriac, liderul PLD Bacau, fiind aproape convins de veridicitatea ei:

“Pe Stavarache nu-l intereseaza PNL Bacau, vrea doar sa tina de scaunul de primar. Il cred in stare de asa ceva.” Presedintele PD Bacau, Vasile Nistor, a primit cu surpriza si abia mascata ingrijorare vestea: “Nu, nucred. Daca exista o asemenea discutie, domnul Blaga ma informa. La urma urmelor, Biroul Permanent Judetean decide candidatul pentru ca noi raspundem de rezultate.

In doua luni, vom anunta cine va intra in cursa pentru Primarie, ca doar nu o sa asteptam pana cu doua zile inainte de campanie ca sa se hotarasca domnul Stavarache.”

Opozitia, prin vocea lui Gabriel Vlase, presedintele executiv al PSD Bacau, se arata pe jumatate amuzata, pe jumatate neincrezatoare: “Domnul Balga este un om serios, un politician adevarat, nu sta de vorba cu acest tip. Nu-l baga in seama pentru ca stie ce-i poate pielea, stie de ce-i in stare.”

Romeo Stavrache a dismulat mirare la intrebarea legata de o posibila intrare in PD, incercind sa nege o asemenea posibilitate. Reamintim ca Romeo Stavarache si-a inceput cariera politica in PDSR, pe la inceputul anilor ‘90. A plecat la ApR, de unde a fugit la PUR, devenit PC.

Dupa ce s-a folosit de sprijinul lui Voiculescu pentru a ajunge primar al Bacaului, a trecut la PNL, sperand la sprijin si protectie. Acum, cand liberalii sunt la ananghie, cauta iesirea de urgenta.