Constanta se lauda cu o sumedenie de publicatii, mai mici sau mai mari. In schimb, la capitolul televiziuni, prea putini s-au inghesuit sa creeze o alternativa locala. Iata insa ca se anunta, ce-i drept timid, cateva tentative. Este vorba despre CTV-ul care ruleaza, din cate se aude, „in gol”, pana la marele moment al deschiderii oficiale.

Dar care moment, cel putin deocamdata, se tot amana. Un alt proiect este infiintarea unui nou post de televiziune - RTV. De fapt, dupa cum a declarat pentru „Replica”, Ralu Filip, presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), este vorba despre acordarea unei licente pentru difuzarea de emisiuni prin cablu in Constanta.

Chiar in cursul zilei de ieri, 22 februarie a.c., la CNA a avut loc o sedinta in vederea acordarii de licente pentru infiintarea de noi posturi audiovizuale locale. Cu aceasta ocazie, dupa cum a precizat presedintele CNA Ralu Filip, a fost aprobata licenta de difuzare a unor emisiuni prin cablu si stiri locale.

Cel care a prezentat documentatia noului post RTV in fata CNA este nimeni altul decat Florin Carstocea, lucru confirmat, pentru ziarul nostru, si de presedintele Ralu Filip.

Desi de prisos, tinem sa precizam ca Florin Carstocea este om de afaceri prosper cotat in Top 300, avand business-uri de succes in mai toate domeniile, incepand de la turism, yahturi si terminand cu serviciile din domeniul petrolului.

Proiect pregatit in secret

Aceasta miscare pe scena constanteana de difuzare a stirilor si emisiunilor, fie ele si prin cablu, poate fi interpretata drept rezultatul intentiei unei anumite grupari a oamenilor de afaceri de a se face cunoscuti si de a-si promova, si prin acest intermediu, interesele.

Sau, la fel de bine, intentia unor manageri ai unor puternice firme locale, dupa cum sustin anumite surse, de a finanta aparitiile in emisiuni difuzate prin cablu, ale unuia dintre posibilii candidati la Primaria municipiului Constanta. Cu alte cuvinte, o rampa de afirmare si de campanie electorala pentru un „fericit” candidat.

Iar in acest caz se mai poate comenta si faptul ca Florin Carstocea nu este singur in acest demers RTV-ist, ci este asociat cu persoane cel putin la fel de importante ca si el in aceasta initiativa media.

Oricum ar fi situatia, noi nu putem decat sa-i uram succes, desi proiectul, pregatit in mare secret, s-a dorit a fi tinut in continuare in „anonimat”, cel putin pana la emisia propriu-zisa.