Reprezentantii unei firme din localitatea constanteana Mircea Voda au fost trimisi in judecata, ieri 1 martie a.c., de procurorii DNA Bucuresti.

Potrivit rechizitoriului, in perioada 2004 - 2005, Elena Bucur, administrator la societatea Tehnofarm SRL, impreuna cu Iulica Aurelian Gogoase, director comerial in cadrul aceleiasi societati, au achizitionat aproape 7.000 de tone de uleiuri minerale accizabile.

Procurorii spun ca cei doi sustineau ca uleiurile urmau sa fie folosite pentru fabricarea de produsi finiti, dar in realitate transporturile cu uleiurile minerale erau redirectionate spre depozite clandestine, unde erau folosite la prepararea de combustibili tip motorina.

In timpul urmaririi penale, anchetatorii au mai stabilit ca, in acest fel, reprezentantii firmei constantene nu au inregistrat operatiunile in contabilitatea firmei si au scapat de plata impozitului catre stat. Prejudiciul creat este de 1.628.990 euro.

Procurorii au mai descoperit ca cei doi au fost ajutati, in activitatea infractionala, de Gheorghe Ion si Gheorghe Dimica, angajati ai Administratiei Finantelor Publice Medgidia. In urma cercetarilor desfasurate, Elena Bucur a fost acuzata de evaziune fiscala, fals la legea contabilitatii si uz de fals, iar Iulica Aurelian Gogoase de uz de fals si evaziune fiscala.

Inspectorii financiari cu care erau complici sunt cercetati pentru abuz in serviciu, complicitate la evaziune fiscala si fals intelectual. Dosarul va fi judecat de magistratii Judecatoriei Sectorului 6 din Capitala.