Vicepresedintele filialei judetene a PD, Liviu Ciupe, fost senator in legislatura 1996-2000 si fost director al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj, si-a facut ieri publica demisia din partid pe motive de incompatibilitate morala. Liviu Ciupe conduce societatea "Lucrari Drumuri si Poduri" din subordinea Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud.

Ciupe a demisionat la inceputul lunii martie, insa decizia sa a fost tinuta secret. "Am avut o discutie sincera cu Ioan Oltean si cu Andreica si le-am explicat motivele. Nu cred insa ca ei i-au anuntat pe colegi, pentru ca ma tot intrebau de ce nu ma duc la manifestarile partidului sau in campanie la Ilva Mare. Dar, zvonurile au circulat asa ca am decis sa anunt public ca am demisionat.

Este un gest de onoare si moralitate", a declarat Ciupe. Societatea "Lucrari Drumuri si Poduri" a avut in 2006 cel mai mare profit de la infiintare. Directorul "LDP" a mai demisionat o data din PD anul trecut, ca forma de protest fata de numirea procurorului Daniel Morar la conducerea DNA. Morar a instrumentat in 1999 un dosar in care fostul director al DRDP Cluj, Liviu Ciupe, a fost arestat sub acuzatia de instigare la delapidare de fonduri din avutul statului in favoarea unei firme private. Ciupe a fost gasit nevinovat dupa ce a efectuat patru luni de detentie si a fost pus in libertate, primind despagubiri morale si materiale de 138.900 de lei din partea statului roman.