Aparitia Legii Apelor obliga satele si comunele sa aiba retele de apa si canalizare, dar de cele mai multe ori, primarii se lovesc de problema finantarii. In acest moment, multe utilitati sunt doar in faza de proiect. Primaria comunei Colceag nu are bani pentru asigurarea canalizarii in toate satele aflate in subordine. Abia afacut rost de banii pentru realizarea studiului de fezabilitate.

“Nu avem posibilitati financiare, suntem saraci. Am dat doua sute de milioane de lei pentru un studiu de fezabilitate. Din calculele noastre, ne-ar trebui peste 50 de miliarde de lei pentru canalizare. Vom apela la imprumuturi prin banci sau la fonduri europene”, ne-a declarat Marin Enache, primarul comunei Colceag.

Locuitorii abia asteapta si recunosc faptul ca viata lor s-ar imbunatati, cu astfel de conditii. La Varbilau nici nu se pune problema canalizarii. “Noi nu avem nici macar apa curenta, ce sa mai vorbim de canalizare?Acum este in proiect alimentarea cu apa pentru cele patru sate unde sunt cam 3500 de gospodarii” ne-a declarat Ion Ionita, primarul comunei Varbilau.

Nici la Urlati nu sunt posibilitati materiale de realizare urgenta a canalizarii. Aici au fost demarate lucrarile de alimentare cu apa care se vor intinde pe 12,5 kilometri. “Obiectivul numarul unu al orasului este extinderea retelei de alimentare cu apa in cartiere.

Nu cred ca vom incepe anul acesta lucrarile de canalizare anul acesta”, ne-a declarat Marian Machitescu, primarul orasului Urlati.