Inlaturati de la putere, democratii par sa mai aiba un cuvint de spus. Cel putin in administratia locala. Daca in alte judete s-au inregistrat deja dezertarile de rigoare din PD, in Sibiu, membrii fostului partid de guvernamint ramin nu numai alaturi de colegii lor, ci si in functiile de conducere a deconcentratelor. Amenintarile liberalilor inca nu dau roade.

Prefectul ramine

O posibila interventie a liberalilor asupra sefilor democrati de deconcentrate nu se arata la orizont. Prefectul Ion Ariton, sustinator al doctrinei democrate, continua colaborarea cu noul Cabinet al premierului Tariceanu.

"De mai bine de doi ani de zile, lucrurile merg bine in Sibiu. Sintem in relatii bune cu Primaria, cu Consilul Judetean, cu primariile din judet. La nivel institutional, e un climat de colaborare, pentru ca toate institutiile sint interesate sa mentina dezvoltarea economica a Sibiului. Eu imi indeplinesc sarcinile", sustine Ariton.

Popescu, nesantajabil

Potrivit directorului Grigore Popescu, presiunile liberalilor nu se fac resimtite in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Sibiu. „Eu sint functionar public. Am trecut printr-un concurs pentru a ajunge pe acest post. Am numire de la ministru si nu am de gind sa plec.

Nu sint un om santajabil si nici nu am motive sa fiu santajat. Nu amestesc politica cu functia mea publica. Daca se va pune problema sa plec de la Finante, voi pleca cu capul sus", a reluat Popescu teza lansata de senatorul Nicolae Neagu, seful sau de partid.

Inca la curent

Directorul SC Electrica SA, Iacob Blagu, este de parere ca noul Guvern nu ii va crea probleme. "Nu am motive de ingrijorare. Chiar daca nu ma aflu in aceeasi situatie cu sefii institutiilor descentralizate, eu ma bucur in continuare de sprijinul Partidului Democrat.

Chiar daca au iesit de la guvernare, nu cred ca democratii vor renunta sa-si sustina oamenii", a spus Blagu. Desi, in unele judete au inceput deja dezertarile din PD, Blagu este de parere ca niciun democrat din Sibiu nu isi va trada colegii.

PSD sta deoparte

Presedintele PSD Sibiu, deputatul Ioan Cindrea, considera ca sefii democrati ai deconcentratelor vor fi epurati politic si ca o merita. "Este cert ca au fost pusi pe criterii politice. Cine sapa groapa altuia, cade singur in ea. Ce au facut directorilor care au fost in timpul nostru, aia vor pati si ei, mai devreme sau mai tirziu.

Nu se poate sa pui un neprofesionist la Directia de Munca, nu se poate sa pui un neprofesionist din somaj, la Finante", a afirmat Cindrea. Insa liderul social-democrat a tinut sa sublinieze ca liberalii sint cei care vor decide soarta "mohicanilor" din deconcentrate. "Noi nu sintem la guvernare si nu avem nici un parteneriat local si nici national cu PNL", a motivat parlamentarul.

Fara reprosuri

Angajatii Primariei nu au motive sa se simta amenintati pe criterii politice, a dat asigurari Klaus Johannis. "Institutia functioneaza independent de partidele aflate la guvernare.

Viceprimarii sint alesi, iar restul sint functionari publici care intra intr-un anumit algoritm", a explicat primarul. Si presedintele democratilor sibieni, senatorul Nicolae Neagu, a apreciat ca nu exista motive pentru demiterea viceprimarului Eugen Cioruga.