Fara vreun reprezentant in Parlament, liberalii sibieni s-au trezit cea mai puternica formatiune politica din judet. Acestia insista sa se implice, la nivel central, in solutionarea problemelor locale.

Astfel, pe principiul „interesele judetului sint si interesele mele", presedintele interimar al PNL, Eugen Mitea, se arata preocupat de vechile proiecte ale Sibiului, printre care centura ocolitoare, spitalul de urgenta si aeroportul.

Mai mult, Mitea promite ajutor de la Bucuresti, mai exact de la ministrul Transporturilor, care este asteptat la Sibiu peste doua saptamini. Intre timp, sefii de la deconcentrate se bucura de ragazul de doua luni de zile, acordat, cu zimbetul pe buze, de Eugen Mitea.

Prioritati

Potrivit viceprimarului Mitea, probleme liberale se invirt in jurul spitalului de urgenta, al centurii ocolitoare si al aeroportului si mai putin in sfera culorilor politice de la descentralizate. "Spitalul de urgenta este un obiectiv care trebuie inceput in acest an.

In functie de termenul de finalizare si de banii care se vor stringe pentru acest proiect, pe aceeasi locatie se va construi si spitalul judetean", a anuntat presedintele liberal. Licitatia pentru executarea lucrarilor a fost stabilita pentru luna iunie, iar termenul de finalizare, in noiembrie 2008. Pentru aeroport, Mitea a anuntat ca va relua discutiile cu noul ministru al Transporturilor si ca cealalta transa de fonduri va fi asigurata, prin atragerea de credite, de catre Consiliul Local si de Consiliul Judetean.

Din nou promisiuni

Contractul prin care firma Todini s-a angajat sa construiasca cei 23 de kilometri de autostrada se afla in procedura de reziliere. Cu toate acestea, italienii au timp de discutii. "Se poarta negocieri ca firma Todini sa reinceapa lucrarile. Altfel, contractul trebuie reziliat si organizata o alta licitatie. S-au incurcat treburile cu decontarile eligibile si cele neeligibile, insa vina nu este doar a Ministerului, ci si a firmei Todini.

PNL Sibiu va discuta cu Orban si va propune ca investitia sa fie controlata de autoritatile locale, de Primarie si de Consiliul Judetean", a explicat Mitea. De altfel, centura inca inexistenta va face subiectul unei conferinte de presa la care sint asteptati ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, si reprezentanti ai firmei constructoare.

Pasul pe loc

Desi Guvernul pregateste un proiect de hotarire care prevede ca partidele aflate la guvernare sa detina controlul asupra descentralizatelor, liberalii sibieni nu au inca ginduri de atac. Cel putin asa sustine Eugen Mitea. „PNL isi mentine angajamentele si nu face epurari politice. Probabil, in doua luni de zile vom discuta cu sefii deconcentratelor despre activitatea lor", a spus, totusi, presedintele interimar al filialei PNL.

Desi subprefectul Marin Craciun se bucura, in continuare, de sprijin din partea PNL, nici scaunul prefectului Ion Ariton nu intra, deocamdata, in planurile liberalilor. „Deocamdata nu se pune problema unei interventii la Prefectura. De unde stiti ca nu vreau eu sa fiu prefect?", a raspuns Mitea, referitor la o posibila promovare a lui Craciun in functia de prefect.