Liderii Partidului Social Democrat se pregatesc sa oficializeze colaborarea parlamentara cu PNL. Totul depinde insa de rezultatul referendumului din data de 19 mai.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, da de inteles ca partidele care i se opun lui Traian Basescu ar putea forma o mare coalitie, dupa eventuala demitere a sefului statului. Desi el nu si-a asumat in mod expres acest lucru, el a declarat ca orice ar fi posibil dupa eventuala demitere a lui Traian Basescu.

Declaratiile au fost facute in cadrul unei conferinte de presa tinuta la Cluj. Mircea Geoana nu a exclus nici o varianta, inclusiv o reevaluare a relatiei cu PD.

Mircea Geoana spune ca romanii ar avea nevoie de un presedinte care sa uneasca, nu sa dezbine. El nu a negat varianta in care, in ipoteza unor alegeri prezidentiale anticipate, partidele din coalitia anti-Basescu ar avea acelasi candidat.

Liderul PSD s-a intalnit cu liderii Grupului de la Cluj din formatiunea sa pentru a discuta despre organizarea mitingului anti-Basescu de la Sibiu din data de 9 mai. De asemenea, el a discutat si strategia de campanie electorala a PSD.